Джокович запя "Луда по тебе" и на пресконференция, каза на журналистите да го питат на български (Видео, снимки)

17.09.2024 17:40 Найден Тодоров
"Братята" Григор Димитров и Новак Джокович позират с новите си якета след съвместната им пресконференция в София. СНИМКА: НАЙДЕН ТОДОРОВ
Новак Джокович запя и "затанцува" и по време на пресконференцията. СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Григор помага на Новак да облече новото си яке. СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Григор Димитров и Новак Джокович показват отлично настроение. СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Григор Димитров и Новак Джокович в отлично настроение на пресконферецията им в София. СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Новак Джокович СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Новак Джокович СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Григор е мой брат. Драго ми е да срещам българи, защото сте спортна нация, заяви сръбската мегазвезда на тениса

Новак Джокович показа отлично настроение по време на пресконференцията си с Григор Димитров в София преди благотворителния им мач в "Арена София". Сръбската мегазвезда на световния тенис обяви, че журналистите може да му задават въпросите на български, защото разбира всичко. А по време на самата пресконференция след въпрос от "24 часа за специалното му отношение към "българските братя", Джокович пак запя "Луда по тебе" на Камелия. След края на пресконференцията Григор и Новак получиха интересни подаръци - якета, изрисувани от български художник с образите им. И с послания, характерни за всеки един от тях.

"Благодаря ви за интереса. Това е моят втори път в България. първият беше през 2012-а, но не за тенис. Ние сме приятели с Григор Димитров и сме от много време в тура. Григор дойде преди 4 години в Белград да играе на Adria Tour и тогава се договорихме да играем подобен мач в София. Сега дойде времето да се случи. Много съм щастлив, че ще успея да помогне на Григор за неговата фондацията и инициативата, с която се е заел. Сърбия и България имаме общи традиции и култура и ми е много драго да бъда тук", заяви Джокович след въпрос от "24 часа" за специалните им отношения с Григор.

„Ние сме български и сръбски братя. Наричам Григор моят български брат. Играли сме много на терена, разбираме се на всякакви езици – български, сръбски и английски. Моята кариера е в последната си фаза и затова съм дошъл в България да играя, докато съм още на добро ниво. Пожелавам на България да има добър тенис и добър спорт", добави Джокавич.

На въпрос дали наистина отношението му към българските фенове е по-специално, или, както подобава на спортист от неговия ранг, показва същото на всички хора по целия свят, Новак се усмихна и отговори:

„Драго ми е, когато се срещам с феновете на тениса от България, защото сте спортна нация. Не подкрепям само България и тениса, а и Григор Димитров, неговото семейство и фондация. Надяваме се да играем добър тенис, за да бъде щастлива публиката, за да бъда и аз щастлив. Искам да чувам традиционна българска музика по време на мача – „Луда по тебе, ще си остана... на, на, на..."

Така и по време на пресконференцията създаде настроение и запя песента, с която го свързват българите, но с която популяризира и страната ни сред милионите си фенове.

Попитан дали фактът, че е от Балканите му помага да печели битките в спорта, Джокович отговори: "Аз съм това, което съм. Знам от къде идвам, знам какво е уникалното балканско ДНК. Имаме дух на войни, той е заложен в нас. Ние сме много страстни хора, в края на деня всеки прави грешки. Понякога сме повече темпераментни, отколкото трябва. Аз обичам живота, аз обичам страстта, а това е нещо, което имаме всички балканци. Ние се разбираме, без да говорим на общ език. Българският и сръбският са близки. Разбираме се отлично и с хървати, и с босненци, и с гърци, макар техният език да е по-сложен. Но ние сме хора, които се разбират даже и без думи".

На въпрос с намигване дали резултатът от мача в София е уреден, Джокович каза: "Мачът не е уреден. Уредено е това, което ще се случи след него. Който победи, плаща". След което и двамата с Григор избухнаха в смях.

Новак бе попитан дали може и той да покани Григор за бъдещи благотворителни изяви в Сърбия.

„Винаги съм приветствал Григор Димитров да дойде в Белград. Независимо дали ще ми дойде на гости просто или ще играем мач. Надявам се да играем поне още един мач. Дано да бъде догодина или някоя следваща. Не е лесно да намерим време в графиците си, защото са ни много различни. Никой не знае какво ще се случи. Двамата много обичаме да играем и да радваме хората. Графиците обаче не ти дават много време. Винаги съм искал календарът да бъде различен, за да имаме време за неофициални мачове.

Ако имахме такова време в календара, можеше да правим повече подобни неофициални изяви. Защо пък да не направим тур на Балканите. Твоите фенове те искат да играеш у дома. Защото е различно да гледаш на живо от това да го правиш по телевизията. Искаме да запалим младите след такива мачове да грабнат ракетата и да заиграят тенис. Мисля, че България и Сърбия са страни, които нямат велика тенис традиция, но ние сме в позиция да променим това. Трябва да повишим интереса от страна на младите към спорта. Знам, че бащата на Григор Димитров има тенис клуб в родния му град Хасково, трябва така да се започне от малкото към глобалното, за да се развива спорта", каза още Новак Джокович.

След като спечели и олимпийската титла в Париж, Новак Джокович вече сбъдна и голяма си мечта и цел - има така нареченият "Златен шлем". Носителят на 24 титли от "Големия шлем" е печелил и четирите най-големи турнира, а към тях добави и жадувания златен олимпийски медал. Призна, че за първи път в дългата си кариера няма дългосрочни планове, а вече мисли повече и за време със семействата си.

„Имахме вечеря миналата вечер. Там казах, че за първи път в моята кариера, че нямам дългосрочен план. Ще играя тук и в Китай, след което в Саудитска Арабия, след това никой не знае. Ще видя как ще се чувствам. Семейството е много важно за мен, а аз не съм свободен за тях от много години. Моята професия е такава, че не съм вкъщи и пътувам много. Водя се от рекордите и резултатите също, но трябва да бъде приоритизирам някои състезание пред други. Сега съм в България – мястото, на което искам да бъда", каза Новак Джокович.

Други от Тенис

Най-важното от шоуто не е "Луда по тебе", вижте как Джокович и Григор потъват в "морето" от луди по тях деца (Видео)

Григор Димитров и Новак Джокович сътвориха истинско шоу в София. И макар в необятното пространство на социалните мрежи да се вихри основно полемика около закачката с диджея след мача

Луд купон на Григор и Джокович! Камелия изпя на Ноле "Луда по тебе", той избухна на барабаните (Видео, снимки)

Лудата веселба на Новак Джокович и Григор Димитров продължи до късно през нощта след големия шоу тенис мач в София. И най-после! Събитието, което всички очакваха, и най-вече Ноле, се случи

Григор Димитров спечели шоуто срещу Новак Джокович, сърбинът пее "Луда по тебе" на корта

Фондацията на нашия тенисист ще даде парите от благотворителния мач за деца Григор Димитров записа победа над рекордьора по титли от "Големият шлем" в шоуто в зала "Арена" в София

Григор Димитров: Далеч съм от сбогуване с българските фенове и с тениса (Видео)

"Мачът с Новак Джокович не просто няма да е сбогуване с българските фенове, а, надявам се, началото на нещо още по-голямо." Тока отговори Григор Димитров на въпрос може ли грандиозното шоу да се

Пловдивчанинът Димитър Кузманов отпадна на старта в Сибиу след маратонски мач

Димитър Кузманов загуби в първия кръг на основната схема на тенис турнира на клей от сериите "Чалънджър" в румънския град Сибиу с награден фонд от 36 900 евро

>