Първолаците в Несебър с книжка и грамота от кмета Николай Димитров

16.09.2024 14:19
Николай Димитров поздравя учениците за първия учебен ден.
Над 300 първолаци прекрачиха в класните стаи на територията на община Несебър..

Над 300 са първолаците, които днес прекрачиха училищния праг в Община Несебър. От тях 136 ще учат в най-голямото училище – СУ „Любен Каравелов".

В деветте училищни институции на общината тази година ще се обучават малко повече от 2550 ученици, в детските градини – над 900 деца, като в задължително предучилищно образование са над 400 малчугани.

Градоначалникът Николай Димитров по традиция бе на тържеството на СУ „Любен Каравелов", където пожела успешна учебна година, изпълнена с щастливи моменти, всеотдайност, мечти и удовлетворение от постигнатото. Кметът бе категоричен, че Община Несебър ще продължава, както и досега да създава условия за оптимална работна среда и комфортни условия за протичане на образователния процес чрез обновление на образователната инфраструктура на нейна територия. Той бе категоричен, че учебната база на Община Несебър е една от най-модерните и съвременни в България.

Успешна и ползотворна учебна 2024/ 2025 година пожела и директорът на СУ „Любен Каравелов" Ева Зивилдиева.

Празничната програма по случай началото на учебната година в най-голямото училище в Несебър бе изпъстрена с тематични стихове и песни.

Традицията в училищата на територията на общината с прием на първокласници бе спазена и след първия училищен звънец в сградите първо бяха въведени най-малките. За всяко дете имаше подарък –книжка и грамота от името на кмета Николай Димитров.

Други от От страната и света

Юлиян Попов: България получи много добър и интересен ресор в ЕК

Ресорът е много добър, много е интересен. Освен това в светлината на доклада на Марио Драги, който се очертава като индустриална стратегия на Европа за следващия период

Елена Йончева се срещна с отвлечените български моряци от кораба "Галакси Лийдър"

Елена Йончева се срещна с двамата отвлечени български моряци от кораба "Галакси Лийдър". Това става ясно от прессъобщение разпространено до медиите. Моряците са при хутите от ноември миналата година

Националната гвардейска част обявява 118 свободни места

118 вакантни длъжности за войници в Националната гвардейска част (НГЧ) са обявени със заповед на командира на военното формирование. 100 от тях са за длъжност „гвардеец"

Иван Кондов и посланикът на Франция "за" Пътна карта за партньорство между страните

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година

Нагоре и на запад - нова зона със 100-метрови сгради край булевард “Тодор Александров”

Още с изграждането преди 25 г. на пробива, който  тръгва от триъгълника на властта, се очаква там да се обособи градско сити. Едва сега обаче се наблюдава раздвижване с атрактивни проекти Когато

>