ПП с младежка структура, Кирил Петков им подари дърво, за да се учат как да расте държавата

14.09.2024 20:36
Кирил Петков подари дърво на младежката организация на "Продължаваме промяната". СНИМКА: "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА"

Младите активисти от "Продължаваме промяната" учредиха днес своята партийна структура  -""Младежи за Промяната", съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната" (ПП). На учредяването присъстваха съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков и народни представители. Младежите получиха от лидерите на ПП крушово дърво, което да засадят. По думите на Кирил Петков дървото е символ на бъдещето и грижите, които трябва да се полагат, за да расте държавата.

"Влязохме в трудна битка. Но тя не е спринт, нито маратон, а щафета. Затова е ценно, че сме заедно - за да поемете щафетата и да продължите нашата битка напред", каза Кирил Петков.

“Заедно с вас трябва да работим по политики за образование, които подготвят днешните първокласници за пазара на труда след десетки години”, отбеляза Асен Василев.

“Желанието за промяна е присъщо за вас младите. Сега имаме възможност Промяната да съчетае вашата енергия с нашия опит”, посочи акад. Николай Денков.

В дискусия с лидерите на "Продължаваме промяната" членовете на младежката организация дадоха свои препоръки за политики на ПП в областта на образованието, здравеопазването, екологията, икономиката, доходите. Интерес предизвика обсъждането на стипендиите за успех, които редовното правителство увеличи веднъж, но с визия за още по-големи стимули в бъдеще. Младежите коментираха с лидерите на ПП увеличения данъчен кредит за млади семейства и опцията тази мярка да се надгражда, както и възможностите за подпомагане на младежки стартъпи.

Един от най-големите проблеми, които бяха посочени пред партийното ръководство на ПП, беше непосилно високата цена на имотите в момента. Възможността държавата да поема част от лихвите по ипотеките за първо жилище беше поставена на обсъждане.

Младежите се включиха активно в дискусията за борбата с корупцията и изразиха силна подкрепа за мерките и законите, които "Продължаваме промяната" поставя като приоритет в тази битка, включително за да получи България милиарди европейски средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Като обща цел се оформи визията за политики, които да задържат младите хора в страната, с повече възможности и свобода за развитие и пълноценен живот. 

За съпредседатели на "Младежи за Промяната" бяха избрани Александър Дорохин от София и Любомир Вълков от Бургас. Александър Дорохин учи икономика с преподаване на английски език в УНСС, специалност “Маркетинг”. Любомир Вълков е завършил "Право" в СУ "Св. Климент Охридски", учи втора магистратура в специалност "Енергийни пазари и услуги" и работи като адвокат. И двамата са активисти на "Продължаваме Промяната" от създаването на партията, се посочва още в съобщението.

БТА припомня, че по-рано днес  съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков  направи изявление пред медии след учредяването на младежката структура и обяви, че изпраща джентълтълменско писмо към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Кирил Петков настоя ясно и точно трите закона, одобрени от Европейската комисия (ЕК), да бъдат приети от това Народно събрание. 

Други от От страната и света

Радев: Децата, преборили рак, са най-ефективното „лекарство" срещу митовете

Държавният глава е патрон на изложбата „Да победиш рака" Историите на децата, преборили онкохематологични заболявания, са най-ефективното „лекарство" срещу митовете за коварната болест

На четвъртия час от дебата депутатите се скараха с какво мнозинство да освободят Антон Славчев

На четвъртия час от дебата за освобождаването на шефа на антикорупционната комисия  и комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество Антон Славчев

Доживотен затвор за 24-годишния Георги, наръгал 62 пъти майка си - учителката Рада Гешева от Бургас

Младият мъж е бил вменяем по време на жестокото убийство Мразел майка си, защото се опитвала да го лекува с помощта на психиатри, изпитвал враждебни чувства и към баща си На доживотен затвор

Петролът на ОПЕК остава над 73 долара за барел

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера леко спадна до 73,65 долара за барел, информира днес петролният картел на сайта си

Норвегия съобщи за десетки потвърдени и предполагаеми случаи на болестта "син език" при добитъка

За първи път от 2009 г. насам Норвегия съобщи за десетки потвърдени и предполагаеми случаи на болестта "син език", която се пренася от насекоми, безвредна е за хората

>