Как най-голямото BG суифти* - Флора, се усъмни в Тейлър и ядоса феновете

14.09.2024 01:00
Флора
Тейлър Суифт
Камала Харис

Според влогърката в САЩ се канселират звезди дори за неизказана позиция

Подкрепата на певицата - хит сред поколението Z, Тейлър Суифт към кандидата от Демократическата партия за президент на САЩ Камала Харис предизвика буря от страсти сред суифтитата у нас.

Бурна полемика във фейсбук се разрази след пост на Цвета Стратиева - Флора, влогърка, водеща по БНТ и както сама се определя - най-голямото суифти у нас.

Изказването на гражданска позиция от публични личности е една от онези утопични и имагинерни концепции, които де юре звучат почти идилично, но де факто в 9/10 случая изказващият се индивид

рядко има познания отвъд екзистенц- минимума,

пише Флора във фейсбука си.

Според нея в България “болшинството публични личности не знаят имената на партиите, какво остава да имат и мнение”.

В САЩ обаче нещата са в другата крайност и вече наблюдаваме немалко кампании за канселиране на актьори, певци, инфлуенсъри не просто заради изказани позиции, с които аудиторията им не е съгласна, а на база НЕИЗКАЗВАНЕ на позиция по политически въпроси, оправдано с една проста римуваща се фраза от 3 думи: silence is violence (мълчанието е насилие - б.р.).

Флора уточнява, че няма лошо звезди да се изказват по политически въпроси, ако наистина се интересуват от политика.

Лошо е, когато този акт на “свободна воля” се случва под натиск, а изказващият се няма никакъв интерес по темата освен желание да угоди на аудиторията, обобщава Флора.

Под поста започна остра полемика на фенове на Тейлър Суифт.

Защо не кажеш и ти за коя партия ще гласуваш за български парламент, а критикуваш Тайлър Суифт?, с упрек се обръща към Флора потребител.

Друг пък пита дали Флора е чела изявлението на певицата: Кой и как точно я е подложил на натиск да подкрепи Камала Харис? Без тази информация целият ферман, дето си написала, издиша много сериозно.

Трети пък заявява “да обясняваш как Тейлър Суифт не я интересувала политика и да се имаш за журналист?”.

Друг ядосано пита Флора: Защо не кажеш и ти за коя партия ще гласуваш за български парламент, а критикуваш Тейлър Суифт?

Друг пък описва публикацията ѝ като слаба.

Защото са свободни и не ги е страх и

не мишкуват като повечето от нашите псевдоартисти

Да не би политиката да е тема табу и защо подценяваш т.нар. звезди какви политически познания имат и откъде черпят информацията си?, допълва още един.

Флора се издъни! - възклицава друг недоволен от публикацията на влогърката, - Наближават изборите и разни известни и неизвестни биват призвани да веят байраци!

След всичко това Флора написа, че не е вярвала, че ще доживее огорчението да бъде наречена недостатъчно голям фен на Тейлър Суифт.

Не знам с кого си мислите, че говорите????? Познавам само едно по-голямо българско суифти от мен (if you know, you know ??). Ежедневно гледам многочасови есета за Тейлър, чета книги и статии за нея, знам всичките ѝ песни и гледам всяко видео на the Swiftologist в минутата на публикване, пише още влогърката.

* Най-запалените почитатели на певицата

Други от От страната и света

Македонци с българско гражданство пълнят избирателните списъци в Благоевградско

Хиляди македонци, получили българско гражданство в последните десетина години, пълнят избирателните списъци в Благоевградско, но никога не идват да гласуват на парламентарни и европейски избори

Кметът на Русе почете Кичка Бодурова за нейния 50-годишен юбилей на музикалната сцена

„Петдесет години на сцена означават много повече от нотите, които сте изпяли, или записите, които сте продали. През тези години Вие давахте глас на емоциите ни и затова този юбилей празнуват и хората

18-годишна блъсна жена на пешеходна пътека в Каварна

18-годишна шофьорка блъсна жена на 53 години в Каварна, съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич. На 18 септември, около 16:35 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно

Момичето, паднало от сцената на Плевенския театър, починало миналата седмица

Починало е 16-годишното момиче, паднало от сцената по време на репетиция в Плевенския театър. То изкара над 3 месеца в болницата, а смъртта е настъпила миналата седмица, научи "24 часа"

Чакат разрешение за водовземане от яз. "Стамболийски", за да потекат чешми в Търновско

Още в края на август водният оператор на Великотърновска област е внесъл искане за издаване на позволително за водовземане от яз. "Александър Стамболийски"

>