Джевдет Чакъров: ДПС на Доган ще се яви на изборите

11.09.2024 18:16

На 27 октомври избирателите на ДПС ще имат възможността да гласуват за автентичните принципи и идеали на движението с лидер Ахмед Доган.

Това увери председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

Относно решението на ВАС ние казваме категорично, че ще видим всички възможности в правната рамка, не коментираме по принцип решението на съда, но са нарушени всички правни норми. Ще се консултираме с юристи и адвокати как то може да бъде обжалвано, обясни Чакъров.

“Първия ден, когато трябваше да се подаде заявление, ние бяхме първи там. Всички вие видяхте, че впоследствие с внасяне на столове се добавиха представители на другата коалиция. Аргументите, че са подадени документи по електронен път, искам да кажа, че такава форма на подаване на документи в ЦИК и Изборния кодекс няма. Никъде не е оповестено, че това става по този начин. Ако имаше такава възможност, други политически сили, а защо не и ние, биха се възползвали от тази възможност. Експерти в изборното право коментираха, че тази възможност не е правно регламентирана”, продължи Чакъров.

“Изключеният от ДПС Пеевски открадна марката с помощта на ВАС като инструмент на превзета държава. Днешното решение на съда е връхна точка в действията на Пеевски за употреба на всички възможни институции за постигане на лични цели. Противоречащото на редица правна норми решение на ВАС, е ярък символ на разпада на държавността. Точно, както преди 40 г, тоталитарната власт открадна имената на българските турци и мюсюлмани с намерение да открадне тяхната идентичност. Не успяха. И сега няма да се успее”, каза още Чакъров.

”Хората се обръщат към нас, че това е едва ли не нов възродителен процес. Днес сме свидетели на безпрецедентен акт на кражба на над 30 г. история с тоталитарни похвати. Както тогава така и днес ще останем на висотата”, допълни той.

Други от От страната и света

Веселин Тодоров за изборите: Хартията не съответства на изискванията на принтерите

"Хартията не съответства на изискванията на принтерите. Може да се правят каквито искат изследвания в каквито си искат лаборатории, но статистически е факт, че 50 пъти се е вдигнала щетимостта

С 400 000 лв. ремонтират покрива на общинската болница в Свищов

На 23 септември започва цялостен ремонт на течащия покрив на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович" в гр. Свищов. За възстановителните дейности са осигурени 400 хил

Еврото остава над 1,11 долара след понижението на лихвите в САЩ

Еврото продължава да се котира над прага от 1,11 долара днес във Франкфурт, съобщават германски сайтове за финансова информация. Единната валута се разменеше за 1

Лена Бориславова очаква "грозни сцени" в защита на Антон Славчев

Очакваме в зала да има грозни сцени в опит да се защити оставането на Антон Славчев като председател на комисията и да се хвърли сянка върху лицата, които са подписали искане за неговото

Ще гласуват освобождаването на Антон Славчев като председател на Антикорупционната комисия

Депутатите ще гласуват предложението за освобождаване на Антон Славчев като председател на Антикорупционната комисия. Искането беше внесено от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България"

>