Дадоха на съд дилъри от Враца

11.09.2024 15:14
Дадоха на съд дилъри от Враца Снимка: Pixabay

Дилъри са предадени на съд от Окръжна прокуратура - Враца, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Обвиняемите Х.А., на 41- години, и Б.М., на 35 години, са предадени на съд от Окръжна прокуратура – Враца по дело за незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение.
Обвиняемите Х.А. и Б.М. са от с. Сухаче, област Плевен, познавали се, от няколко години живеели и работели в гр. София.
В началото на 2023 г. в ОД на МВР на гр. Враца постъпила оперативна информация, че двамата се занимават с дейност по разпространение на наркотични вещества на територията на град Враца и град София.
За проверка на сигнала била създадена организация и предприети съответни действия за задържането на лицата.
На 10.01.2023 г. в района на ж.к. „Сениче" в гр. Враца управляваният от Х.А. лек автомобил, м. „Опел", бил спрян за проверка от полицейските служители. В колата пътувал и Б.М.
При извършване на претърсване в багажника на превозното средство било намерено и иззето по съответния ред голямо количество вещество от еднороден вид. При първоначалния тест то реагирало на кетамин.
Водачът и собственик на автомобила Х.А. бил изпробван за употреба на наркотични вещества, при което била установена употреба на амфетамин. Били са иззети документите на автомобила и свалени регистрационните му табели.
Откритата в автомобила суха растителна маса, представляваща синтетичен канабиноид ADB BUTINACA, е с общо тегло 885,74 грама. Според оценителната експертиза стойността на наркотика е 17 169,13 лева.
ADB BUTTNACA е синтетичен канабиноид, поставен под контрол съгласно Списъка за растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредният ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина от Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.
Обвиняемият Х. А. е привлечен към наказателна отговорност и за шофиране след употреба на наркотично вещество.
Предстои делото да продължи в съда.

Други от От страната и света

София с бърза реакция! Прибра група българи от Ливан (Обзор)

В Израел заговориха и за сухопътна офанзива срещу "Хизбула" Правителственият самолет успя да евакуира първата група българи от Ливан в понеделник. Възможно е той да замине за Бейрут и втори път

Израелски войници навлязоха в Ливан (Видео)

Израелската армия навлиза в Ливан, след като установи закрита военна зона около три гранични населени места. Според източници ливанската армия е в процес на изтегляне от граничната зона, пише CNN

Пенсионер успя да си вдигне пенсията с почти 300 лева, като работи (Обзор)

Средното увеличение е около 14 лв., има хора, които се трудят и 24 години след пенсионирането си Почти с 300 лв. са успели да си увеличат пенсията през тази година пенсионери

Частните съдебни изпълнители настояват за доброволно събиране на задълженията без дела

Доброволното връщане на задълженията да се въведе и в България, както е в много от европейските страни, настояват от Камарата на частните съдебни изпълнители (ЧСИ)

Външно: Продължаваме да работим активно за евакуиране на българските граждани

"Министерството на външните работи продължава да работи активно и в тясна координация с всички компетентни институции и с партньорски страни за успешното провеждане на цялостната евакуация на

>