Правилно е да се търси баланс в представителството на мъжете и жените в политиката, но не насила

10.09.2024 18:44 Лена Бориславова
Европейска Комисия СНИМКА: Пиксабей

Няколко думи за българския еврокомисар:

Правилно е да се търси баланс в представителството на мъжете и жените в политиката, защото всеки носи различен светоглед, идеи и решения на проблемите и така се постигат по-добри резултати за всички.

Но не е правилно този баланс да се постига насила и въпреки истинските умения, репутация и реален принос, който кандидатът за дадена позиция има и постъпките в решителни моменти.

Защото подобен подход вместо да утвърждава равенството между мъжете и жените, води до още по-голямо неравенство и отричане на правото на смелите, умните и можещи жени да заемат отговорни роли и позиции.

Когато си участвал или най-малкото си си затварял очите за схемата за издаване на български паспорти срещу пари, част си от процеса по преговорите за Турски поток и се снимаш с Лавров... може би си лоялен политически кадър, но дали си на висотата на поста, към който си се устремил?

Номинациите за европейските и българските институции са знакови актове на съответната политическа сила. Показно за техния маниер и разбиране за политика и за принципи на държавно управление.

(От фейсбук)

Други от Лични

Умишлената слепота в ООН

Миналия месец Организацията на обединените нации отбеляза Международния ден за възпоменание и почит към жертвите на тероризма с изложба във фоайето на централата си в Ню Йорк

Кой държи ключа към изборния успех - вижте как го нарисува Анри Кулев

Долна Митрополия скърби за загиналите пилоти, амбициите и професионализъм остават пример за младите летци

Долна Митрополия скърби за двамата пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха при авиоинцидент край база „Граф Игнатиево"

Завещание на седмицата: Глупаци с добри намерения сменят пола си незаконно (Видео)

Аналогия на законопроекта на ПП за смяната на пола на деца е спасяването на българските евреи, което всъщност не е спасение Няма нищо по-страшно от глупак с добри намерения

Успехът на Камала и защо не е достатъчно личният ти пиар да е чел "Майстора и Маргарита"

Изгледах дебата. Не е моя работа да го коментирам, още по-малко да давам политически оценки. Имам си лично пристрастие, но нямам намерение да го споделям

>