Борисов с оферта за джентълменско споразумение преди изборите (Видео)

10.09.2024 18:34

Мажоритарен вот или гръцка система ще ни извадят от постоянните избори, предложи лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов предложи джентълменско споразумение преди изборите на останалите партии. Целта му е да се запази добрия тон в кампанията, за да са възможни след това разговори за управление.

"Дайте да им предложим мажоритарен вот. Ще има повече желаещи, повече личности. Да направим гръцката система. Хаосът не е само в България. България е в много сериозна криза, не само политическа. Ако почна да ви разказвам какво е вътре в държавата, просто ще си развалим настроението". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бойко Борисов изрази задоволство, че ЕК са избрали кандидата на ГЕРБ за еврокомисар. "ПП-ДБ знаят, че това е пост на ЕНП и няма да го получат, въпреки това нападат кандидата ни, защото са злосторници. Те не се крият".

Лидерът на ГЕРБ каза, че още от сега трябва да се мисли как ще се управлява след изборите. „Дори сега е времето за едно джентълменско споразумение. Ако нямаме силата и морала да го направим още от сега казвам, че пак ще отидем на избори. Защо не отидем на мажоритарна избирателна система? Ген. Атанасов казва, че ще търсят мнозинство. С кой? Те ще опитат да направят тайни и задкулисие, но този път Брюксел няма да мълчи. Аз не искам да ви плаша, но ако ви разкажа какво е вътре, ще си развалим настроението", обяви Борисов.

"Има смисъл да кажем на хората какво ние гарантираме. Това, което сме направили с Фандъкова преди това, София още 4-5 години може да кара по инерция след това, което ние сме направили"

„Изсякоха дърветата, но липата остана. Никой не се радва от квартала. Нека хората да видят за какво става дума, защото като им обяснявахме – не ни вярваха. Ще видите като падне първият сняг, какво ни чака софиянци. Но това сме си избрали", обобщи той.

„Слушахме как ще се санира. Това е най-добрата социална програма. Плашеха, че ще се вземат апартаменти. Някой път ме изумява липсата на мисъл. 1000-1500 блока на година за цялата страна – това можем да направим", увери Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова актива на ГЕРБ да не спори с тези хора. „Тези негодници казват, че аз съм разкопал града. Нарочно не асфалтираха в Банкя, като разкопаха за водния цикъл. Искам протест, за да се разбере защо се бавят", заяви още той.

Заедно с него са бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова и бившият регионален министър Николай Нанков.

Последната година, откакто Промяната дойде в София нещата са катастрофален. Чувам, че има предложение да се върнат винетките за Околовръстното шосе на София. Това се налага, защото откакто г-жа Фандъкова не е на поста, не се е плащало на АПИ за поддръжка, заяви Нанков.

Други от От страната и света

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

>