Паскалев: Левицата и президентът нямаме различия по определени тези

08.09.2024 09:30
Костадин Паскалев Кадър: bTV

Като дългогодишен член на БСП съм свидетел на всички процеси от 1989 г., включително на 8-те години начело с Корнелия Нинова. И затова знам, че сегашното временно ръководство е следвало процедурата. И законовата формула е, че докато конгресът на констатира оставката на Нинова, тя очевидно ще е председател. но представляващ БСП е временния председател Атанас Зафиров.

Това коментира преди утрешното решение на съда по скандала за лидерството в БСП Костадин Паскалев, едно от водещите лица на "Левицата". Сегашните управляващи на "Позитано" подписаха с формацията за общо явяване на вота.

Искам обаче да напомня нещо много неморално, добави Паскалев  - това е третата оставка на Нинова, след първата тя принуди конгресът да гласува против. 

Ако съдът не впише временното ръководство, а нея за представляващ партията и така се провали обединението за изборите на БСП и Левицата, това ще е удар срещу институциите и държавността, смята Паскалев. И ще е против закона и всички налични документи.

Не можем да влезем в ситуацията на ДПС, там има много по-голям проблем, смята бившият вицепремиер.

Покриване на резултатите на БСП от последните парламентарни избори очакват от новото ляво. Тя е пета сила в сегашното НС с 19 депутати.

Не смятам, че имаме различия с президента в определени политически тези и оценката за вълчия апетит на определени политически лидери - така Паскалев отговори на въпроса ще търсят ли близост с Румен Радев. Като визира вчерашната му атака срещу Делян Пеевски. 

Левицата казва, че не реализацията на лидерите в листите е целта, а реализацията на идеите. Които ще постигнем с млади хора, доказани в професията си, увери Паскалев. От думите му стана ясно, че водачи ще са хора като психиатъра Цветеслава Гълъбова и бившия социалист Валери Жаблянов. 

Имаме необходимост от възстановяване на държавността и на справедливостта в държавата, посочи той кое е най-важното за страната сега. Даде пример с увеличението между 4 и 7 пъти на такса смет, което ще се наложи, и това по думите му ще е престъпление срещу българските граждани. Мир в Европа и сета е най-големият приоритет, продължи Паскалев. На България е необходима и нова селскостопанска политика, ново отношение към Зелената сделка. Здравеопазване и образование посочи още той. Темата за бевзодието пък се превърнала в дъвка за политиците, да бяха събрали ръководителите на ВиК дружествата, които знаят как се прави, възмути се левият лидер.

Политическите различия не трябва да водят до загуба на човешки животи и трябва да се научим да живеем с тях - това е прочитът му и на 9 септември, 9 юни и 23 септември.

Други от От страната и света

Полицията не може да спре Гергана да тормози Дара Екимова от фалшиви профили

Причината е в дефиницията на киберзаплаха, обясни министър Атанас Илков МВР не може да спре Гергана Неделчева да прави фалшиви профили в социалните мрежи и така тя да престане да заплашва певицата

Ресторантът длъжен да информира, ако в шопската салата сиренето е с палмова мазнина

Земеделското министерство променя наредба след многобройни запитвания на потребители Ако в сиренето, което се използва за различни ястия по ресторантите, се съдържа палмова мазнина

С 220 млн. лв. за ремонт голямата батерия - “Чаира”, ще заработи след 3,5 години

Две обществени поръчки на обща стойност над 220 млн. лв. обяви Националната електрическа компания. Те са за проектиране и подмяна на първи и четвърти агрегат на Помпено-акумулиращата

Ще падат ли хапчета като бонбони от машини, карат се депутати и фармацевти (Обзор)

Браншът плаши с протести и че ще сезира ЕС. А сега един да носи на село куфар с лекарства за всички, добре ли е, питат политици Могат ли вендинг машините за лекарства да отворят път към злоупотреба

Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи

Всяка седмица ще организира благотворителна вечеря, а целият оборот ще отива за нуждаещи се Бургаският бизнесмен Йоско Алипиев, който се прочу с това, че раздава финансови премии на работниците си

>