Малкович: Отказах няколко предложения за сериали заради постановката ми в Народния театър

07.09.2024 09:39
Джон Малкович по време на кастинга за актьори от щатната трупа на Народния театър, които ще участват в спектакъла “Оръжията и човекът”. СНИМКИ: НАРОДЕН ТЕАТЪР “ИВАН ВАЗОВ”

Не беше само едно, отказах няколко предложения след съгласието ми да направя театрална постановка в Народния театър. Свикнал съм да оставам верен на решенията си. Театърът се поставя с години понякога. Изобщо не е странно за мен. Това разказа световноизвестният режисьор Джон Малкович по Би Ти Ви. 

Скоро ще започнат репетиции по спектакъла му "Оръжията и човекът" на Бърнард Шоу, който ще бъде поставен в Народния театър "Иван Вазов". Премиерата ще бъде през ноември. 

По думите му интересът му към България е тръгнал след като се е запознал с няколко  български актьори. 

"Наясно съм, че постановката "Оръжията и човекът" е спорна за вас по причини, които не са ясни за мен. Чух, че някои смятат, че тя се подиграва на българите и на сръбско-българската война, но не е нито едно от двете. Става дума за претенциите, антивоенна пиеса е. Малко съм смутен, че бих дошъл в България, за да се подигравам на българите. Няма подигравка за българите, а да се изобличат хорските претенции.", каза още Малкович. 

Други от Възход и падение

30 г. след епизод 1 на "Приятели" сериалът невъзможен - те само ще чатят

Матю Пери почина, какво правят останалите 5-има герои днес Кой не е гледал поне един епизод на “Приятели” - култовия сериал, който разказва за Рейчъл, Моника, Фийби, Рос, Джоуи и Чандлър

Честит рожден ден на Калина Влайкова!

Рожденичка днес е Калина Влайкова, която прави рубриката “Видеозавещание на седмицата”. Калина има богат опит като политически репортер, а и усет за визия и знае как се произвежда качествено

Честит рожден ден на Станимир Въгленов!

Рожден ден днес празнува Станимир Въгленов. Той е взискателният и много прецизен директор на над 51 онлайн канала на медийната група. Най-голямата гордост е сайтът на “24 часа”

Честит рожден ден на Анатолий Попов

Рожден ден днес празнува Анатолий Попов, който знае какви са стъпките за перфектно събитие, но и как да се приготвя вкусно ястие. Анатолий е директор “Маркетинг и събития” на “Медийна група България”

На 23 септември рожден ден имат

Акад. проф. д-р Тройчо Троев, дмн, началник на Отделението по физиотерапия и следоперативна рехабилитация в МБАЛ “Св. София”, член на лигата “Лекарите, на които вярваме” Христо Гърбов, актьор Ген

>