Владо Зомбори: За мен Пловдив е Марица - в нея често се къпех и ловях жаби и раци

06.09.2024 14:42 Георги Георгиев

В регионалните приложения "Рестарт" на в. "24 часа" търсим хора, родени в съответния град, но които вече не живеят в него. Те разказват за родното си място с много любов, ясни спомени и, разбира се, за хората, които са останали там

"Река Марица е първата асоциация, когато чуя Пловдив. На нея прекарвах голяма част от детските си години в различни занимания - най-често в лов на жаби, риби и раци", казва актьорът Владимир Зомбори за родния си град.

С приятелите си момчето често се къпело в реката, която по спомените му била доста чиста в онези години.

"Едно време хората поне са имали някаква грижа за природата, за реда около тях", заяви Зомбори.

Той и негови приятели карали колела на дигата, играели на въжения мост, по който подскачали и силно го клатушкали наляво-надясно.

Незабравима е и Гребната база, където зимно време се пързалял, когато водата замръзвала.

Днес Марица вече се е превърнала в място за създаване на нови спомени, защото Зомбори ходи там с детето си.

Би му се искало да посети и зоологическата градина на Пловдив, но според него това май ще се случи чак когато "детето на моето дете стане на 3-4 години".
"Капана" също е любимо място за актьора, още повече че сестра му има бар там. Въпреки някои мнения, че кварталът е надценен, там по думите му се събират хора, които имат "малко по-различни интереси".

Днес Зомбори вижда колко много се е развил Пловдив през годините.

"Построени са много нови сгради, цели квартали. Но застрояването толкова се е разраснало, че вече няма нищо общо с това, което беше преди.

Едно време ходехме там да берем гъби и едни полета безкрайни, на които нямаше абсолютно нищо", допълва Зомбори с тъжна усмивка.

Други от Новина в снимка

Вижте отговора на фотозагадката: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден

Отговорът на фотозагадката от 16-и септември е Деян Неделчев, по-известен като Икебаната. Въпросът беше: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден

Фотозагадка: Кой е този български поп певец на първия си учебен ден?

Кой е този български поп певец на първия си учебен ден? Жокер: Таланта му открива преподавателят му по фагот в Русенското музикално училище. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

Гледките на 4-те сезона: Балчик в края на лятото

Вера Младенова ни изпраща красив кадър, който заснема в Балчик.  "Гледките на четирите сезона" – така се нарича новият читателски фотоконкурс. Най-хубавите ваши снимки от красиви гледки в контекста

Вижте отговора на фотозагадката: Кой е този ученик - политик, завърнал се в голямата игра?

Отговорът на фотозагадката от 11 август е Михаил Миков. Въпросът беше: Кой е този ученик - политик, завърнал се в голямата игра? Жокерът беше: Бивш лидер и министър, част от 5 парламента

Фотозагадка: Кой е този войник - политик, завърнал се в голямата игра?

Кой е този войник - политик, завърнал се в голямата игра? Жокер: Бивш лидер и министър, част от 5 парламента. След 2 години пауза отново е на сцената. Кадърът е от фотоархива на "24 часа"

>