ДПС Велико Търново, избрало Йордан Цонев за депутат, застана зад Пеевски

06.09.2024 09:45
Областната структура на ДПС Велико Търново ще подкрепи "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски Снимка: Румяна Тонева

Десетте общински структури на Движението за права и свободи в област Велико Търново се присъединяват към "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски. Решението е взето с мнозинство на проведения разширен Областен съвет.

"Движението за права и свободи в област Велико Търново е живо, единно и целеустремено, въпреки разривите по горните етажи на партията", коментира Гюнай Далоолу, областен председател на партията, който беше един от десетте областни лидери, изключени, според решението на почетния председател Ахмед Доган.

27 от 33-мата членове на Областния съвет на ДПС са взели решение областната структура да подкрепи "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски на предстоящите парламентарни избори. Решението ще бъде изпратено до Централното оперативно бюро на партията, съобщава БНР.

"Ние сме устремени и съм убеден, че на тези избори "ДПС - Ново начало" ще се борим отново да бъдем трета политическа сила в областта, отново да имаме народен представител", посочи Гюнай Далоолу.

Общинският съветник и заместник областен председател Сунай Мунков коментира, че пред депесарите в областта от дълго време е стоял въпросът:

"Ние предатели ли сме или сме предадени? Отговорът на всички беше, че сме предадени".

В последните няколко вота водач на листата на ДПС в региона беше Йордан Цонев, също подкрепящ Пеевски. Сега общинските структури искат за водач местен човек.

Председателят на областната младежка организация Санер Узунали и заместник областният управител Мастън Мастънов остават поддръжници на Доган.

Във Великотърновска област ДПС има около 4300 членове.

В сряда ЦИК поиска и от двете коалиции - "ДПС-Ново начало" и "Демокрация, права и свободи-ДПС", да предоставят доказателства, че партия ДПС не е част от техните коалиции, за да получат регистрация за изборите. Така комисията избра да излезе от ситуацията, в която ДПС участва в две коалиции за изборите.

Въпреки това нито едно от двете ДПС няма да се откаже от явяване на изборите с тази марка, както поиска от тях ЦИК.

И двете крила в движението са твърди в решението си и го обявиха още в четвъртък сутринта, въпреки че крайният срок на ЦИК е събота следобед.

Други от От страната и света

Полицията не може да спре Гергана да тормози Дара Екимова от фалшиви профили

Причината е в дефиницията на киберзаплаха, обясни министър Атанас Илков МВР не може да спре Гергана Неделчева да прави фалшиви профили в социалните мрежи и така тя да престане да заплашва певицата

Ресторантът длъжен да информира, ако в шопската салата сиренето е с палмова мазнина

Земеделското министерство променя наредба след многобройни запитвания на потребители Ако в сиренето, което се използва за различни ястия по ресторантите, се съдържа палмова мазнина

С 220 млн. лв. за ремонт голямата батерия - “Чаира”, ще заработи след 3,5 години

Две обществени поръчки на обща стойност над 220 млн. лв. обяви Националната електрическа компания. Те са за проектиране и подмяна на първи и четвърти агрегат на Помпено-акумулиращата

Ще падат ли хапчета като бонбони от машини, карат се депутати и фармацевти (Обзор)

Браншът плаши с протести и че ще сезира ЕС. А сега един да носи на село куфар с лекарства за всички, добре ли е, питат политици Могат ли вендинг машините за лекарства да отворят път към злоупотреба

Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи

Всяка седмица ще организира благотворителна вечеря, а целият оборот ще отива за нуждаещи се Бургаският бизнесмен Йоско Алипиев, който се прочу с това, че раздава финансови премии на работниците си

>