„Възраждане" се регистрира в ЦИК за изборите

05.09.2024 17:52
Петър Петров

Нашето желание е да увеличим парламентарната си група, както постоянно растем досега, и обществената подкрепа. Това заяви пред журналисти заместник-председателят на „Възраждане" Петър Петров.

Представители на партията внесоха документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври тази година.

Петров отправи призив към всички български граждани да излязат и да гласуват. Нужна ни е по-висока избирателна активност, посочи той.

Очакваме чрез увеличение на своята подкрепа да получим и мандат за съставяне на правителство, заяви още заместник-председателят на „Възраждане".

„Винаги сме заявявали желанието си да получим мандат от президента, да се надяваме и по всичко изглежда, и по социологически проучвания, поради това, че „Възраждане" е монолитна политическа партия, без сътресения в нея, партия, която работи и се държи най-адекватно от всички политически играчи в последните три месеца, откакто работи 50-ото Народно събрание, че ние вече ще получим и мандат за съставяне на правителство", коментира той.

По думите му това зависи от българските избиратели и от подредбата на политическите сили, която ще отредят изборните резултати.

"Нашият призив към всички български граждани е да се интересуват от платформите и политиките на тези участници в изборите, които ще бъдат регистрирани", каза още Петър Петров, цитиран от "Вести"

"Винаги сме призовавали българските граждани да се интересуват от това, което партиите им предлагат, а не да се водят от отвличане на общественото внимание с вътрешнопартийни боричкания", коментира той.

Попитан, според него като юрист, кой трябва да получи регистрация на изборите от двете крила в ДПС,

Петър Петров каза, че не е негова работа да коментира работата на ЦИК, а и не е запознат в детайли с документацията. „Отстрани на мен ми изглежда, че един политически субект се опитва да си прави сам по своя воля две отделни регистрации. Вие знаете до какво трябва да доведе това – до отказ, разбира се", заяви той.

Други от От страната и света

Работата (не) е всичко. Но къде е в Аз-концепцията ви

Като осъзнаете мястото й в личните си ценности, ще сте по-успешни и по-удовлетворени от живота си "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

6-и съдия се отведе по делото за убийството на Любо Полицая, близки на Къро се отричат от показанията си

Разстреляният и друг довереник на Къро - Филип Стоянов, се скарали жестоко заради жена Пореден отвод на съдия стана причина за отлагане на делото за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая в

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

>