„Хермес" продължава да радва читателите с интригуващи заглавия

06.09.2024 11:30

В селекцията на издателството попадат световни бестселъри, книги на едни от най-добрите съвременни български писатели

Издателска къща „Хермес" остава вярна на традицията да предлага на своите почитатели разнообразни заглавия за всички възрасти и вкусове, да подкрепя българските автори и българската книга и да организира запомнящи се срещи с обичани писатели.
Гостуването в България през май на най-четения португалски автор в света – Жозе Родригеш душ Сантуш, е събитие, за което ще се говори дълго. То получи широк медиен и обществен отзвук и предизвика огромно вълнение в стотиците почитатели на автора, които успяха да се срещнат с него и да си вземат автограф. За всички тях е и добрата новина, че през есента със знака на „Хермес" ще излезе новият роман на Жозе Родригеш душ Сантуш – „Тайната на Спиноза".
Повод за радост ще имат и почитателите на Майк Викинг, чиято нова книга - „Изкуството на датския начин на живот", ще излезе в началото на октомври. Тогава „Хермес" пуска на пазара и луксозно издание на една от знаковите си книги - "Атомни навици" от Джеймс Клиър. Тя, подобно на другия тотален хит на издателството - „Тънкото изкуство да не ти пука", не слиза от класациите за бестселъри вече няколко години.
Възторжени са отзивите на читателите и за „Смелостта да не те харесват" - японския феномен за житейска промяна и истинско щастие, чието продължение „Смелостта да бъдем щастливи" също излезе на български.

Дългоочакваната нова книга на Антъни Уилям - „Лечителят медиум: спасение за мозъка" се очаква съвсем скоро.
Всички почитатели на световния феномен в кулинарията Джейми Оливър ще могат да си подарят новата му книга - „Семпло с Джейми", която ще излезе в навечерието на коледните и новогодишни празници.

Специално място в издателската програма на „Хермес" намират и българските автори. Голяма част от тях живеят и творят в Пловдив. Сред емблематичните книги на пловдивски автори, които „Хермес" издаде тази година, са „Възхвала на провинцията" от Александър Секулов, „Дефицит" от Евгений Тодоров, „Аригато, Токио" от Атанас Владиков и „Петър Дънов: за България и бъдещето на човечеството" под съставителството на д-р Светла Балтова, която излезе за 160-годишнината от рождението на Учителя. До края на годината ще бъде издадена и дългоочакваната нова книга на Красимир Димовски - „Тезеят в своя лабиринт".
През есента се очаква „На два гласа" от Иван Станков, както и нови издания на „Произведено в провинцията" от Георги Мишев и „Хрътката" от Владимир Зарев.

Издателството продължава да развива и идеята за библиотека „Седемте хълма", която събира историческата памет на Пловдив, за да я съхрани и предаде на идните поколения. До момента в поредицата са издадени шест книги - „Родолюбецът" от Димитър Мантов, „Да живей Съединението" от Георги Пашев, „Хълмът" от Димитър Кирков, „Ескадронът" от Стефан Дичев, „Този шарен Пловдив" от Георги Райчевски и „Южнобългарска хроника" от Димитър Мантов.

Качественият подбор на заглавията и професионалната им изработка са не просто работа, а мисия за екипа на Издателска къща „Хермес". С годините продукцията, която „Хермес" предлага, става все по-разнообразна, а издателските проекти по - мащабни.
Това, което остава същото, е посланието към читателите: Споделете радостта от четенето!

И забележителни детски издания

С голямо внимание и любов екипът на „Хермес" избира и изработва детските книги. С атрактивната си визия и интересно съдържание те възпитават в децата любов към четенето. Едни от най-добрите попадения на „Хермес" през 2024 година са луксозните издания на „Старогръцки митове за деца", „Моята първа книга за космоса", „Приказки на народите за безстрашни момичета", „Приказки за Хитър Петър" с прекрасните илюстрации на Борис Стоилов и много други.

Други от От страната и света

Полицията не може да спре Гергана да тормози Дара Екимова от фалшиви профили

Причината е в дефиницията на киберзаплаха, обясни министър Атанас Илков МВР не може да спре Гергана Неделчева да прави фалшиви профили в социалните мрежи и така тя да престане да заплашва певицата

Ресторантът длъжен да информира, ако в шопската салата сиренето е с палмова мазнина

Земеделското министерство променя наредба след многобройни запитвания на потребители Ако в сиренето, което се използва за различни ястия по ресторантите, се съдържа палмова мазнина

С 220 млн. лв. за ремонт голямата батерия - “Чаира”, ще заработи след 3,5 години

Две обществени поръчки на обща стойност над 220 млн. лв. обяви Националната електрическа компания. Те са за проектиране и подмяна на първи и четвърти агрегат на Помпено-акумулиращата

Ще падат ли хапчета като бонбони от машини, карат се депутати и фармацевти (Обзор)

Браншът плаши с протести и че ще сезира ЕС. А сега един да носи на село куфар с лекарства за всички, добре ли е, питат политици Могат ли вендинг машините за лекарства да отворят път към злоупотреба

Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи

Всяка седмица ще организира благотворителна вечеря, а целият оборот ще отива за нуждаещи се Бургаският бизнесмен Йоско Алипиев, който се прочу с това, че раздава финансови премии на работниците си

>