„KT Интернешънъл" става ексклузивен производител за Европа на марките на корейския тютюнев гигант KT&G

06.09.2024 14:15

Това партньорство е признание за експертизата и капацитета на България в производството на тютюневи изделия, казва търговският директор на „КТ Интернешънъл" Стюарт Бюканан

Българската компания за производство на тютюневи изделия „КТ Интернешънъл" (KTИ) става ексклузивен представител на корейския тютюнев гигант KT&G за Европа. Лицензът е за производство и дистрибуция на продуктите на фирмата.
Споразумението между двата тютюневи гиганта предвижда изключителни права за производство и търговия на продуктите на KT&G в ЕС за три години. Двете компании вече са начертали ясен бизнес план за навлизане на европейските пазари, включително и чрез една от най-продаваните марки на KT&G в суперслим сегмента.

KT&G е водещият производител на цигари в Южна Корея и пети в света по обем на продажбите, достигащи 4 млрд. евро.
КТИ е независим европейски производител на тютюневи изделия с централа в Пловдив. Компанията, която оперира съгласно всички стандарти и регулации на Европейския съюз, разполага с първокласни производствени мощности от световна класа. През годините дружеството успя да изгради репутация като един от най-динамично развиващите се участници на световния тютюнев пазар. Модерната фабрика, построена през 2014 г., гарантира световно качество на продуктите. Дружеството е наследник на 150-годишна традиция и продава в 70 страни на 4 континента.

- Г-н Бюканан, КТИ сключи споразумение за партньорство с KT&G, един от най-големите производители на цигари в света. Кое надделя, за да бъдете избрани като партньор?

- От създаването си КТИ успя да изгради репутация на един от най-динамично развиващите се независими тютюневи производители в Европа. Мисля, че през трите години, в които преговаряхме с корейската компания, те оцениха нашите силни страни, които ни утвърдиха като партньор. Това са
над 150 години традиция в производството на тютюневи изделия, първокласни производствени мощности на световно ниво и глобални марки със силно присъствие на четири континента, включително в Европа. Дългите разговори ни позволиха да развием силна връзка между двете компании по отношение на търговските ни цели и хората, които да ги изпълнят. Очакваме това взаимодействие да укрепи пазарните ни позиции. Бизнес моделът, който изграждаме, ще ни позволи да разработим продуктово портфолио, което да отговаря не само на стандартите на KT&G, но и на високите изисквания на европейските клиенти.

- Кое е най-важното във вашия бизнес? Какъв е стратегическият потенциал на КТИ и ключът към нейния успех?

- Корпоративната репутация, екипът от професионалисти и производствените мощности на световно ниво - те отключват формулата за успеха не само на КТИ, но и на всеки световен лидер в своята област.

Ако трябва да степенувам, на първо място поставям репутацията. Когато започнахме нашата международна експанзия, бяхме непозната компания и ни беше много трудно да намерим вносители и дистрибутори на стратегически пазари.
Затова в първите държави, в които стъпихме - Испания, Франция и Чехия, поехме ангажимент да предоставяме ниво на обслужване, адекватно на това от големите мултинационални компании.
Спазвайки тези стандарти, сега работим с някои от най-добрите партньори в света като KT&G. Добрата новина за нашето бизнес развитие е, че все по-често сме първият избор за контакт на глобалните компании като надежден и доверен партньор.

Репутацията ни е базирана и на ясна система за корпоративна социална отговорност. Тя включва постоянна проверка и верификация на нашата база от доставчици, осигуряване здравето и безопасността на нашите служители, както и стратегия за устойчиво развитие и опазване на околната среда. Част от този ангажимент е пускането в експлоатация и на 5-мегаватова фотоволтаична слънчева централа, която покрива над 40% от собствените ни енергийни нужди. От вътрешните правила за работа в дружеството, през партньорствата, които сключваме, развитието на кадрите, през инвестиционната ни стратегия до качеството на услугите и продуктите, които предлагаме – всичко това е част от репутацията, която печели клиенти и контрагенти от световно ниво.

- Разкажете за историята на КТИ и развитието на компанията през последните години?

- Корените на компанията могат да се проследят от 1872 г., когато е създадена първата българска манифактура за производство на тютюн в Пловдив. KTИ е основана през 2008 г. след разпадането на държавния тютюнев монопол. Оттогава датират и първите ни марки на българския пазар. Може да се каже, че започнахме с „летящ старт" – взехме бързо над 10% пазарен дял в конкуренция с всички мултинационални компании.

Второто ни знаково събитие беше през 2014 г., когато открихме новата си фабрика в Пловдив – една от най- модерните в Европа, и започнахме нашата глобална експанзия.

Така за няколко години успяхме да изградим репутация на търсен и доверен производител в Европа и в целия свят. Това е факт, с който се гордеем. Показахме, че една компания с 99% български персонал може да се конкурира с най-добрите в света. За мен е гордост, че даваме шанс за развитие на български специалисти на световната сцена. При малките обеми на родния пазар те рядко имат възможност да покажат на какво са способни. Сега имат шанс да покорят целия свят - доказателство за отличната им квалификация.

Други от От Пловдив

Баба със снимка на блъснатата си внучка към подсъдимата водачка в Пловдив: Вижте какво дете убихте!

2 години условно с изпитателен срок от 4 е наказанието на Веселина Семова "Вижте какво дете убихте!" Това извика в съдебната зала бабата на блъснатата на пешеходна пътека в Пловдив 13–годишна

Над 230 хил. лв. събра за два дни благотворителният фестивал "Нощ на Ангелите" в Пловдив

231 672 лв. се събраха от благотворителния фестивал "Нощ на Ангелите", който се проведе на 14 и 15 септември на Гребната база в Пловдив. Със събраните средства ще бъдат подкрепени каузите на 3 деца –

Шефски рокади в пловдивския кучкарник и в зала "Колодрума". Каква е причината за тях?

Дългогодишният директор на Зооветеринарния комплекс Георги Божев преместен като координатор в "Чистота" 18-ият в листата на ГЕРБ за Пловдив-град на последните парламентарни избори Йордан Алексиев е

За осми път пръскат срещу комари в Пловдив, май е за последно

Обработката приключва на 3 октомври в кварталите "Прослав" и "Коматево" Извънредно пръскане срещу възрастни комари в Пловдив предприема "Дезинфекционна станция", информират от общината

Откриха 6 флакона с райски газ в колата на 20-годишен пловдивчанин

Безакцизни електронни цигари открили полицаи от Трето РУ в колата на 20-годишен пловдивчанин. При претърсване в спрения за проверка автомобил униформените иззели 37 устройства със съдържание на

>