Пастрокът, малтретирал 5-годишно дете в Пловдив, застава пред съда

05.09.2024 09:49 24 часа Пловдив онлайн
Петър Чернев и Стела в съда. Снимка: Никола Михайлов

С обвинения е и майката на момчето

Районната прокуратура в Пловдив предаде на съд 35-годишния Петър Чернев, срещу когото има шест обвинения за причиняване на телесни повреди, принуда и изтезание на 5-годишното дете на приятелката си Стела Алексиева. 

Първото обвинение гласи, че в периода от 21 ноември м. г.  до 8 януари 2024 г. в съучастие с майката на момчето му е причинил средна телесна повреда, изразяваща се в рана на главата и последвало опадане на косата, наложило оперативна интервенция, като деянието е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалия и с особена жестокост. Останалите обвинения са за принуда, унизително отношение и закани.

Пред съда ще се изправи и майката, която живеела на семейни начала с Чернев. Бащата на момчето се намирал в чужбина, а Стела Алексиеваа била получила правата за отглеждане на сина си. По делото е установено, че Чернев употребявал наркотични вещества – марихуана и амфетамин, вследствие на което ставал агресивен. 5-годишното момче е било малтретирано от пастрока, като системно му е бил нанасян побой, отправяни са му били закани и принуди, както и е било подложено на изтезания.

Момчето е било удряно по главата и от нанесените удари получило рана, поради което косата му е опадала. Наложила се и оперативна намеса. Петър Чернев е заснемал проявеното насилие с видеокамера, заплашвал е детето, обиждал и проявявал спрямо него унизително отношение. За част от издевателствата е знаела майката на детето, но не се е намесвала. Чернев е проявявал насилия и спрямо нея, като по тези случаи се води отделно досъдебно производство. Сигнал за пострадалото дете е бил подаден от негови близки.

Чернев е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" и той се намира в затвора. Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Други от От Пловдив

Блъснатите на бул. "Руски" дете и жена са в съзнание, прокуратурата се зае с катастрофата

2-годишното дете и 48-годишната жена, които бяха блъснати от хюндай на бул. "Руски" в Пловдив, са с контузии, но в съзнание. Това съобщиха за "24 часа" от УМБАЛ "Свети Георги"

Жена с количка с две деца пометена на булевард "Руски" в Пловдив, едното изхвърча

Лек автомобил "Хюндай" блъсна пешеходка, докато бута количка с две малки деца на бул. "Руски". Инцидентът е станал около 13,30 часа близо до кръговото кръстовище на гарата

Връща ли се уволнен шеф на полицията в Пловдив? Новият министър оттегли жалбата за махането му

Трябва да му намерят подходяща длъжност, коментира адвокатът на Васил Костадинов Иван Демерджиев Искам да работя нещо, с което да съм полезен на себе си, на семейството и обществото

В "Прослав" не вярват на очите си - след 2 месеца жалби ВиК пристигна и разкопа (Видео, снимки)

Бяхме решили да пуснем шарани да плуват на шосето, казват хората от квартала Дано отстраняването на аварията не продължи месец, надява се районният кмет Тони Стойчева "Не е за вярване

Най–после! Дават старт на югоизточния обход на Пловдив с 41 млн. лева

Срокът за изграждането на 5–километровото трасе от "Скобелева майка" до Асеновградско шосе е 18 месеца Първа копка на югоизточния обход на Пловдив ще бъде направена днес следобед

>