Стресът от конвоя до Пловдив бил причината за разликите в показанията на Рангел за убийството

02.09.2024 11:25 Никола Михайлов
Рангел Бизюрев в съдебната зала

Обвиненият в убийството на Димитър Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев бил стресиран от конвоя, който го докара в Пловдив от летище София след екстрадицията, и затова разказал друга история за случилото се във фаталната нощ. Днес подсъдимият даде допълнителни обяснения заради възникнали въпроси в хода на делото. И повтори разказа си от първото заседание - Борислав карал, той слязъл от колата малко преди дома на Митко, изчакал в пресечка, близнакът се върнал с другия младеж и спрял автомобила, а Малинов излязъл.

Адвокатите на близките на загиналия и съдът откриха противоречия в тази история и казаното в 5-часовия му разпит на след връщането му у нас, затова съдия Бозева прочете казаното тогава.

"Като спряхме пред къщата, почакахме малко, Димитър излезе и се качи зад мен. Още при качването ме видя, изненада се, но не реагира. Пита ни какво става, ние не му казахме. Борислав тръгна, зави и след 30-ина метра му казах да спре до къщата на Андреан. Аз слязох, отворих вратата и го питах е си говорил за мен", обяснил Рангел тогава.

Магистратите го питаха кое е вярното и Бизюрев категорично посочи, че истината е казал пред съда. По време на първоначалния разпит бил стресиран от екстрадицията. "Като става въпрос за такова престъпление, естествено, че ще го конвоират. Няма да го чакат със сватбена торта", коментира пред съдебната зала адвокат Антоанета Николова.

В залата Рангел отговори на няколко въпроса кой с кого и кога е говорил по телефона в нощта на убийството. Отрече да е продавал наркотици на Митко.

Днес съдът трябваше да изслуша вещите лица, изготвили експертизи по делото. Част от тях обаче не се явиха и магистратите приеха без разпити заключението на две съдебномедицински изследвания на веществени доказателства. Стана ясно, че по дрехите на близнаците Динкови не е открита човешка кръв, но пък такава е открита по части от прахосмукачка, с която е почиствана колата.

Заседанието ще продължи следобед, когато ще говорят още вещи лица.

Други от Регион

Измениха от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на мъж, убил съселянин край Смолян

Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, каза за БТА окръжният прокурор Недко Симов

Черната кутия на катастрофиралия L-39 край "Граф Игнатиево" няма да бъде разчетена у нас

Преди 2 г. след катастрофата с МиГ-29 в Черно море, когато загина майор Валентин Терзиев, отново черната кутия беше изпратена за разчитане на производителя в Русия Черната кутия на катастрофиралия

Пожар на локомотив спря влака София-Варна до Чирпан

Няма пострадали, има материални щети по локомотива, който се е запалил до Чирпан след 9 часа днес, каза кметът Ивайло Крачолов, който бе на гарата заедно със  зам

Майор Петко Димитров и старши лейт. Венцислав Дункин са посмъртно повишени във военно звание

Със заповед на министъра на отбраната Атанас Запрянов посмъртно са повишени във военно звание двамата офицери, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг на 13 септември 2024 г

22-годишен отне предимство в Мадан, блъсна кола - пострадаха шофьор и дете

12-годишно дете и по-възрастен пострадаха при катастрофа на ул. "Перелик" в Мадан. 22-годишен шофьор на БМВ „325" не пропуска движещият се на път с предимство Фолксваген „Голф"

>