Ад към Гърция - 7 км колона на Кулата, на Маказа 3 км (Снимки, видео)

01.09.2024 15:00
Колоната по пътя за Гърция, която задръсти Кресненското дефиле. СНИМКА: Фейсбук Кулата-Промахон, Ангел Григорчев
Колона по пътя за Гърция. СНИМКА: Фейсбук Кулата-Промахон, Ангел Григорчев
Голяма беше опашката преди обед и на Маказа, според Добри Марчев е била 3,4 километра преди граничния пункт.

"Отиваме да пуснем тото, минахме за 18 минути Маказа", не вярваше семейство от Асеновград, тръгнало тази заран към Бяло море в 4,30 часа

Истински ад е пътуването днес в посока Гърция през ГКПП "Кулата", става ясно от публикации в социалните мрежи. Колоната от чакащи автомобили преди пункта е близо 7 км.

"Положението е много сериозно, аз съм от 12,15 на опашката и тепърва съм на бензиностанциите", съобщава шофьор. Друг пък описва всички тапи по пътя от Благоевград до граничния пункт "Опашка преди Симитли, опашка преди Кресна, опашка след отклонението за Петрич след Марикостиново".

Някои сънародници твърдят, че са чакали 3 часа, за да преминат границата.

Най-голямо е забавянето при придвижването в Кресненското дефиле, където трафикът е огромен.  Някои водачи избират да преминат през ГКПП "Илинден", но пък след Добринище има ремонт на пътя и също има затруднено придвижване.

"Досега такова чудо не сме виждали. Тапата е в цялото Кресненско дефиле", казва Румяна Захариева в групата "Кулата–Промахон" и онагледява ситуацията с видео.

От "Гранична полиция" препоръчаха използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП "Илинден" като алтернатива на ГКПП "Кулата".

През първия ден на септември желаещите за почивка в южната ни съседка са много, тъй като цените на нощувките са намалени.

Голяма колона имаше днес и на Маказа. Според пътуващи опашката преди обед е била 3 км в посока Гърция. Семейство от Асеновград разказа, че е тръгнало тази заран в 4,30 часа.

След 2 часа е било на Маказа и са минали около 6,30 часа за 18 минути. "Отиваме да пуснем тото ", не вярваха на късмета си те.

В 11,30 часа вече бяха на плажа на полуостров Атон до с. Иерисос. "Слънчево е, водата е супер", описаха асеновградчани.

В неделния следобед се заформи опашка в посока България преди последния тунел. Мнозина сънародници се връщат от почивка в Гърция.

Други от От страната и света

Обвиниха седмина, участвали в престъпна група за фалшиви стоки край Хасково

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите

Юлиян Попов: България получи много добър и интересен ресор в ЕК

Ресорът е много добър, много е интересен. Освен това в светлината на доклада на Марио Драги, който се очертава като индустриална стратегия на Европа за следващия период

Елена Йончева се срещна с отвлечените български моряци от кораба "Галакси Лийдър"

Елена Йончева се срещна с двамата отвлечени български моряци от кораба "Галакси Лийдър". Това става ясно от прессъобщение разпространено до медиите. Моряците са при хутите от ноември миналата година

Националната гвардейска част обявява 118 свободни места

118 вакантни длъжности за войници в Националната гвардейска част (НГЧ) са обявени със заповед на командира на военното формирование. 100 от тях са за длъжност „гвардеец"

Иван Кондов и посланикът на Франция "за" Пътна карта за партньорство между страните

Готовност за подписване в най-скоро време на актуализирана Пътна карта за стратегическо партньорство между България и Франция към Споразумението, подписано през 2008 година

>