Ед Шийрън взриви София: За първи път съм тук, искам ми се да не е последен

01.09.2024 10:07

"За първи път съм в София, иска ми се да не е последен". С тези думи световната музикална звезда Ед Шийрън приветства 60 000 души на стадион "Васил Левски" снощи на грандиозния си концерт. Британската поп звезда раздаде тялото и душата за 2 часа и 30 минути без да спре. 

С епични светлини, огньове, заря, 360-градусова въртяща се сцена, изнесен бенд напред в публиката, Ед Шийрън показа, че е музикант на страхотно високо ниво. 

"За тези, които не са ходили на мои концерти преди, аз правя всеки път музиката наново и никога не се повтаря", каза Ед, който има собствен почерк, правейки концерти на живо. 

Сцената бе най-голямото спортно съоръжение у нас и  приличаше на многоцветна приказна атракция от „Дисниленд". Ед бе облечен с дънки и тениска с надпис Sofia. Във всяка спирка от турнето „+ - = ÷ x" (The Mathematics Tour) артистът е с тениска с името на съответното населено място. Британецът сподели, че много харесва София и че, със сигурност, отново би се върнал в България.

Той изпълни близо 30 песни, като неизменен партньор на въртящата се сцена бе някоя от многобройните му китари. Началото бе поставено с Castle on the Hill от 2017 година. Това всъщност бе първата от приказките, които Ед Шийрън разказа сред фантастичния декор. Той бе построен в центъра на стадиона, сред шест огромни пилона, от които се спускаха видеостени, приличащи на сърца. Самото шоу бе многоцветно, ярко осветено, с пироефекти, огън и заря.

В такава зрителна среда звучаха Shivers, The A Team, Dive, Eyes Closed, Boat, Give Me Love, Photograph, Perfect и много други, сред които бе и парчето, което всички знаят – Shape of You. Една от изненадите в репертоара бе I See Fire от филма „Хобит", както и кавър на Love Yourself – на Джъстин Бийбър, написана от Ед Шийрън и Бени Бланко.

Преди световния хит Thinking Out Loud британецът каза, че ако не знаем текста, значи сме на грешния концерт. 

Страхотен заряд, мощен глас и присъствие, забавен, открит - това показа Ед Шийрън от себе си на българската публика: "В началото ме слушаха само близките ми. Сега пея пред 60 000 души в страна, в която никога не съм бил".

След концерта социалните мрежи бяха взривени от споделяне на снимки, клипове и възторжени впечатления от българските фенове. 

Концертът беше подгрян от българската поп звезда Михаела Филева и британския певец Калъм Скот, който по-късно пя в колаборация със самият Ед. 

Концертът на Ед Шийрън е първият на стадион „Васил Левски" за тази година. На 14 септември там ще пее Андреа Бочели, по покана на същия организатор – Fest Team.

Други от Възход и падение

Кой е Пи Диди - скандалът с оргии ще засенчи Майкъл Джексън, треперят принцове и холивудски звезди

Хари и Уилям, Лео ди Каприо и Бионсе сред гостите на белите партита, не се знае оставали ли са за насилието Джъстин Бийбър изглежда като жертва 1000 бутилки бебешко олио намерени в дома на рапъра Нов

Джон Малкович ще участва във "Фантастичната четворка"

Джон Малкович става част от вселената на „Марвел". Актьорът ще участва в новия филм на студиото „Фантастичната четворка". На този етап е известно, че Малкович вероятно ще влезе в ролята на

Васил Василев-Зуека от Испания: Актьорството не ми липсва

"Учудвам се, че на мен наистина актьорството не ми липсва – нито театър, нито кино, нито телевизия. Явно това себеизразяване с образи през платната запълва тази дупка, която би се отворила

Биляна Гавазова се омъжи на бляскава церемония (Видео)

Едно от знаковите лица на Би Ти Ви през годините Биляна Гавазова се омъжи. Бившата водеща на новините и рубриката "Чети етикета" се врече във вечна вярност на своя дългогодишен приятел Тодор Христов

Владимир Зарев с три красиви музи край бюрото си пише нов роман само от 160 стр.

Класикът на българската литература Владимир Зарев празнува днес 77-ия си рожден ден, но центърът на празника няма да е той, а прелестната му внучка Владимира, която навършва 3 и половина годинки

>