Сестрата на Марая Кери се опитала да я продаде на сводник, когато е на 12 г.

31.08.2024 23:00 Павлина Трифонова
Марая Кери СНИМКА: Instagram/ mariahcarey

Певицата не успява да ѝ прости това, не ѝ се обажда дори когато знае, че умира

Марая Кери шокира света със съобщението, че е загубила майка си и сестра си в един ден. “Чувствам се благословена, че успях да прекарам последната седмица с майка ми, преди тя да почине. Оценявам любовта и подкрепата на всички и уважението към личния ми живот в този невъзможен момент”, написа певицата в социалните мрежи.

Мълчанието по отношение на сестра ѝ обаче разпали тиражирането на всевъзможни информации, тъй като е известно, че двете са в лоши отношения от години. Близък приятел на 63-годишната Алисън Кери разкри, че

през последния месец тя е била в хоспис

Имала е проблем с вътрешните органи. Знаела е, че умира, и често говорела дали Марая или някой друг от семейството ще присъства на нейното погребение.

“Едно телефонно обаждане или още по-добре видеоразговор щеше да означава толкова много за Алисън, но това така и не се случи. Марая никога не се опита да се свърже с нея, дори след като преди месец ѝ бе съобщено, че умира”, разказа Дейвид Бейкър пред “Дейли мейл”. Той твърди, че познава Алисън от девет години и под твърдата си външност тя е била изключително интелигентен, топъл и чувствителен човек.

Напуска дома си на 15-годишна възраст и започва да проституира в Ню Йорк. Някъде от това време датира и нейното

влечение към наркотиците, което ще доминира почти през целия ѝ живот

Ражда четири деца, но те спират да общуват с нея, навършвайки пълнолетие. Връщат се да я видят едва когато е на смъртно легло.

През 2020 г. Алисън съди майка си Патриша, че на 10-годишна възраст я принудила да участва в сатанински ритуали, по време на които била изнасилена от непознати мъже. Твърди, че това е определило целия ѝ по-нататъшен живот, белязан и от нелечима диагноза ХИВ. Искът ѝ обаче е отхвърлен.

Когато сестра ѝ става известна, Алисън не се колебае публично да разказва за своите проблеми и да я призовава за помощ, въпреки че двете не поддържат близки отношения от деца.

“Марая, обичам те, отчаяно се нуждая от помощта ти. Моля те, не ме изоставяй така”,

казва тя в интервю през 2016 г. Година по-рано Алисън е ударена с бухалка по главата от крадци, които нахлуват в дома ѝ. Получава мозъчни увреждания, които влошават допълнително здравословното ѝ състояние. Открита е от полицията да се скита гола и боса по улиците на Ню Йорк.

“Когато бях на 12 години, сестра ми ме надруса с валиум, предложи ми кокаин, нанесе ми изгаряния от трета степен и се опита да ме продаде на сводник”, пише Марая Кери в биографичната си книга. Тя твърди, че е била посъветвана от терапевтите си да спре да общува с някои от близките си хора, за да съхрани своето психично здраве. Конкретно посочва Алисън и Морган, които даже нарича бивши сестра и брат.

Когато Марая е на три години, родителите им се развеждат. Баща ѝ е чернокож, а майка ѝ – бяла. Трите им деца често се сблъскват с расизъм през първите години от живота си. След раздялата им малката Марая остава при майка си, а по-големите брат и сестра живеят предимно при баща си.

“Ние дори не се познаваме добре. Не сме израснали заедно. Когато съм се родила, те вече са били едни изпуснати деца... Смятаха, че като живея при майка, която е бяла, ми е било по-лесно, но всъщност не беше така. Буквално се чувствах като аутсайдер в собственото си семейство”, обяснява 55-годишната певица.

Отношенията ѝ с Патриша също са сложни, макар да признава, че точно тя е причината да се насочи към музиката, която я прави световноизвестна. Майка ѝ е оперна певица, даже имат и общи изпълнения, когато са в добри отношения. “Подобно на много аспекти от живота ми, нашето съвместно пътуване беше изпълнено с противоречия и конкуриращи се реалности. То никога не е било само черно и бяло, а цяла дъга от емоции”, пише Марая Кери. Тя намеква, че

майка ѝ посреща с ревност нейните успехи

В мемоарите си разказва и следната шокираща случка. През 2001 г. отива при нея, за да търси подкрепа, след като е физически и емоционално изтощена от записването на нов албум. Двете обаче се скарват и Патриша се обажда в полицията, която откарва певицата в болница. “Задната седалка на полицейската кола е ярък спомен, който никога няма да забравя”, признава звездата. Според нея да бъдеш майка, е тежка работа и тя се старае да не повтаря грешките на Патриша при възпитанието на своите две деца.

87-годишната оперна певица прекарва последните години от живота си в старчески дом, след като Марая Кери изненадващо продава през 2021 г. къщата си в Ню Йорк, в която майка ѝ живее след 1994 г. Таблоидите тогава съобщават, че това е поредната жестокост от страна на звездата към нейни близки хора. Налага се представител на певицата да обясни, че заради напредналата си възраст Патриша е настанена на място, където ще получава денонощни специализирани грижи. Месечната такса за престой в него е 5400 долара, които дъщерята ще покрива.

Отиването на майката в дом съвпада със

завеждането на съдебни дела от сестрата и брата на певицата

срещу нея. Алисън и Морган твърдят, че Марая Кери несправедливо ги е оклеветила в мемоарите си. В съдебния иск звездата е описана като “безсърдечна, злобна и отмъстителна”, която, вместо да помага на близките си хора, когато са в нужда, ги обвинява за своите собствени проблеми. Алисън посочва, че отново е започнала да пие, след като е прочела написаното от Марая за нея. Морган пък се оплаква, че е изгубил важен бизнес проект, защото певицата го представила като насилник и изнудвач в книгата си.

Съдебните искове срещу Марая Кери са отхвърлени, но шумът около тях вади още нелицеприятни факти около нейното семейство. 64-годишният ѝ брат разкрива, че ѝ е помагал много да стартира успешната си кариера, тъй като по това време е работел като музикален продуцент. Тя обаче забравила за него в момента, в който станала известна. Същото сторила и със сестра си Алисън, като дори отказала да помогне за плащането на лечението ѝ от наркотична зависимост, която всъщност я убила.

Звездата обяви коледно турне в САЩ

Дни преди да съобщи за двойната смърт в семейството си, Марая Кери анонсира и подготовката на ново турне. Обяви, че ще направи серия от коледни концерти в САЩ, за да отбележи 30 г. от албума си Merry Christmas. Той включва както нейни песни, така и кавър версии. Става пет пъти платинен в Америка и се превръща в един от най-продаваните коледни албуми на всички времена.

Турнето на певицата ще започне на 6 ноември в Калифорния и ще завърши на 15 февруари в Лас Вегас. Близки до звездата твърдят, че тя обмисля да обяви свои концерти и във Великобритания, където също има много почитатели.

Други от Възход и падение

След обвиненията в плагиатство, Майли Сайръс е в стрес заради Лиъм Хемсуърт (Видео)

Майли Сайръс била в сериозен стрес, че ще трябва да "разкрие публично", че бившият й съпруг Лиъм Хемсуърт е "вдъхновението" зад нейната хитова песен от 2023 г

Трябваше ли да има "Луда по тебе" за Новак Джокович?

Един от най-чаканите мачове в България между Новак Джокович и Григор Димитров доби още по-голяма популярност след края си, когато спор в социалните мрежи се разрази относно песента "Луда по тебе" на

Деми Мур: Стандартите за красота станаха повод за мазохизъм

В интервю за "Гардиън" холивудската звезда Деми Мур сподели, че желанието за идеален външен вид и съответствието със стереотипите е довело до злоупотреба със себе си

На 18 септември рожден ден имат

Димитър Рачков, актьор и тв водещ Чл.-кор. проф. д-р Аксиния Джурова, изкуствовед Полк. доц. д-р Димо Димов, д.м., заместник-началник на ВМА, ръководител на катедра “Медицина на бедствените ситуации”

Рачков по цял ден на снимки, празнува бързо и скромно

След 2 години с пищни купони най-забавният комедиен актьор ще посрещне 52-ия си рожден ден с много скромно тържество. За юбилея си направих наистина голям купон

>