Не е добре

31.08.2024 16:01 Диана Дамянова, ПР експерт
Целувката между Леонид Брежнев и лидера на Източна Германия Ерих Хонекер

Много е добре, че в ПП-ДБ има дискусия, предшестваща евентуалното общо явяване на предстоящите избори.

Никак не е добре, че тази дискусия е съсредоточена /по публична информация/ в правилата по избор на кандидат-депутати /сиреч -стани да седна/ и в системата на оповестяване на решенията на коалицията, а не в политиката, която коалицията трябва да провежда.

Защото, извън битката за съдебна реформа и честно правосъдие /битка, която засега коалицията губи/, изключително важно е тази коалиция да ни информира къде в политическото пространство седи. Дали провежданата досега лява политика е общоприета и как политическата коалиция смята да увеличава социалните разходи, като напълно се е освободила от ангажимента да представлява бизнеса, особено малкия и средния.

И въобще е редно да научим как ще развиваме социалната сфера, като в същото време притискаме бизнеса.

Или накратко, да видим къде в политическата ос ляво-дясно, стои т.нар. коалиция на „добрите сили".

Добре е, че разломните процеси в ДПС по някакъв начин ще доведат до излизането на тази партия от чисто етническия й профил. Ако оцелее!

При всички случаи е ясно, че „най-стабилната" партия на прехода, вече не е „най" в нито едно отношение.

Добре е и че лъсват отново, защото последните две поколения не знаят за това, квазиполитическите механизми за съществуване на тази партия, обръчите от фирми, разпределянето на порциите, създаването на свръхбогата партийна олигархия на гърба на едно от най-бедните населения в страната, изграждането на система за контрол на страната и по хоризонтала и по вертикала.

Не е добре, че в битката за надмощие се ползва „живата сила" на хора, доведени с рейсове и със съмнително отношение към партията, и особено не е добре, ако написаното за „златни стаи", пълни с евра и предмети, се окаже истина.

Само си представям репортажа по европейските телевизии и отзвука в 21 век от сараи, пълни със злато...

Особено пък не е добре, когато тази битка бъде представена от една от страните като етнически конфликт, нещо, което чух снощи в ефира на националните телевизия.

Добре е, че Корнелия Нинова е дала пълномощно на друг да представлява партията при реденото и регистрацията на листите.

Не е добре, че този друг не е временното ръководство на партията, а близки до нея лица.

Но се изискват изключителни познания във феодалната интрига за да можеш да прецениш какво всъщност става в БСП и да направиш смислена прогноза.

Засега се придържам към убеждението си, че всяко обединение в социалистическата партия води до допълнително разделение.

Сякаш тази друга „стабилна партия" на прехода също ще отплува към небитието, което не е добре за страна, в която и синдикалното движение е много афиф.

Поради незавършилия процес на първоначално натрупване на капитала страната наистина има нужда от лява партия, която да представлява и защитава интересите на т.нар. „трудещи се".

Не че БСП особено го правеше, но все пак...

Добре е, че ГЕРБ изглежда монолитен на фона на тоталния разпад. Неговата център-дясно политика е единствената на този етап без конкуренция.

Никак не е добре, че в стремежа си да обязди всяко популистко движение, ГЕРБ е в състояние /и го прави/ да потърси временни  или пък по-трайни взаимодействия с рашисткото Възраждане.

А санитарният кордон около "Възраждане" е един от истинските критерии за демократичност в България в момента.

Никакво единодействие с "Възраждане" е най-добрата политическа декларация, произнасяна в последните години в Българи.

И тази декларация НЕ беше произнесена от ГЕРБ.

Много добре направи "Възраждане", че отиде в Москва, при това представлявано лично от главната си копейка.

Сега, след като вече се обезпечиха новите рубли за предстоящата кампания, ще чуваме навред псевдопатриотични декларации и пропаганда.

Не е добре, че в случай на война, именно тази „политическа" сила ще посрещне с хляб и сол и с целувка уста в уста, агресора.

А целувката уста в уста между двама мъже /така популярна от времето на комунизма/ не е в списъка на забранената от "Възраждане" сексуална пропаганда.

Добре е, че ИТН не прави нищо , с което да дразни народа.

Не е добре, че въобще не прави нищо, освен да си чака 5-те %.

Добре е, че в българското общество има консенсус за промяна.

Не е добре, че за реализирането на тази промяна не се разчита на никой от гореизброените.

От Фейсбук

Други от Лични

Умишлената слепота в ООН

Миналия месец Организацията на обединените нации отбеляза Международния ден за възпоменание и почит към жертвите на тероризма с изложба във фоайето на централата си в Ню Йорк

Кой държи ключа към изборния успех - вижте как го нарисува Анри Кулев

Долна Митрополия скърби за загиналите пилоти, амбициите и професионализъм остават пример за младите летци

Долна Митрополия скърби за двамата пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха при авиоинцидент край база „Граф Игнатиево"

Завещание на седмицата: Глупаци с добри намерения сменят пола си незаконно (Видео)

Аналогия на законопроекта на ПП за смяната на пола на деца е спасяването на българските евреи, което всъщност не е спасение Няма нищо по-страшно от глупак с добри намерения

Успехът на Камала и защо не е достатъчно личният ти пиар да е чел "Майстора и Маргарита"

Изгледах дебата. Не е моя работа да го коментирам, още по-малко да давам политически оценки. Имам си лично пристрастие, но нямам намерение да го споделям

>