30 сек реклама при Рачков – 11 060 лв., Краси Радков два пъти по-скъп – 20 160 лв.

31.08.2024 08:00 Паола Хюсеин
Мария Игнатова и Димитър Рачков заедно водят преди години конкурса “Бургас и морето”.
Ивет Горанова (вляво), Краси Радков и Станислава Ганчева са водещите на “Бягство към победата”.
Димитър Рачков и Христина Апостолова в кадър от новия сериал на БНТ “Всичко за сина ми”
Пенко Господинов и Ана Пападопулу по време на снимките на сериала "Тревжност", те са в главните роли.
Водещи на "Островът на 100-те гривни" са актьорите Диляна Попова и Александър Сано
Ралица Паскалева и Димо Алексиев са водещи на "Игри на волята"

Какво предлагат телевизиите през новия есенен сезон

Димитър Рачков и Краси Радков - най-популярните комедийни актьори и тв водещи в момента у нас, са двете остриета, с които Нова тв и Би Ти Ви ще кръстосат шпаги в битката за зрители и реклама тази есен.

Рачков ще е водещ на музикалното шоу “Пееш или лъжеш” (от 22 септември) на Нова тв, а Радков става лице на риалитито, което се прави от екипа на Слави Трифонов за Би Ти Ви - “Бягство към победата 2: Съкровището” (от 20 септември). Изпълнителен продуцент е Евгени Димитров - Маестрото, ръководителят на “Ку-ку бенд” и директор на тв 7/8, и компанията му “ЕМД Ентертеймънт”.

Това е втори рунд в ефира за двамата, след като през пролетта всеки от тях отново беше водещ в конкурентните телевизии - Рачков на “Като две капки вода” в “Нова”, Радков - на “Денсинг старс” по Би Ти Ви.

Този път обаче се включват и много близки до тях жени. С Рачков в студиото ще е бившата му любов Мария Игнатова като съветник. С присъщото си чувство за хумор продуцентът на шоуто Магърдич Халваджиян веднага пусна реклама с двамата, в която

актьорът уж продължава да се надява да се съберат, а хубавата Мария се дърпа

Нещо повече - в “Пееш или лъжеш” също като съветници се включват и продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов. Така публично двамата ще оповестят прекъсването на връзката си засега с Би Ти Ви, където правеха риалити шоуто “Фермата”. След 9 сезона то вече не е част от програмата на телевизията.

Радков ще води със съпругата си Станислава Ганчева, както и с олимпийската шампионка Ивет Горанова. Впрочем и тримата вече са работили заедно в “Денсинг старс”, където Ганчева разговаряше с участниците, а спортистката танцуваше на сцената.

Че конкуренцията ще е оспорвана, личи и от високата цена на рекламата в предаванията, заявена от телевизиите пред рекламните агенции.

Така 30 секунди в “Пееш или лъжеш” струва 11 060 лв. Най-скъп е форматът на Нова тв “Игри на волята” с 13 320 лв. за 30 сек. Следва централната емисия “Новините на Нова” с 12 825 лв.

Краси Радков се оказва двойно по-скъп според рекламните тарифи на Би Ти Ви. 30 сек в “Бягство към победата” са 20 160 лв. Толкова струват и в другото премиерно шоу - “Островът на 100-те гривни”. И все пак най-високо оценен ще е 11-ият сезон на “Гласът на България” с 21 168 лв. за 30 сек. Това показва и очакванията на телевизията шоуто да бъде най-гледано в есенния ефир.

Изненадата този сезон е, че въпреки участието си в два големи формата

Рачков и Радков ще бъдат не по една, а по две телевизии

Краси Радков ще продължи със забавните си изяви и в телевизията на Слави - 7/8. А Димитър Рачков май за първи път ще е част от програмата на БНТ с новия сериал “Всичко за сина ми”, където е в главната роля. Продуцент на поредицата е Евтим Милошев, който в момента е служебен министър на туризма, сценарият е на жена му Христина Апостолова. Тя играе бившата съпруга на героя на Рачков, каквито двамата са и в живота.

За разлика от търговските телевизии, които ще се състезават основно в полето на забавлението, обществената медия залага на български филми. Освен “Всичко за сина ми” тя започва да излъчва и сериала “Тревожност”.

“Всичко за сина ми” – сериалът на Милошев с премиера на “Аполония”

Димитър Рачков с готварска престилка, Христина Апостолова - в красива лятна рокля. Двамата, впрочем бивше семейство в живота, нещо говорят, спорят, държат се за ръце. Това ще видят първите зрители на “Всичко за сина ми” - най-новия сериал на БНТ, чийто първи епизод ще бъде излъчен премиерно на фестивала “Аполония” в Созопол.

Двамата актьори са в главните роли в комеди драмата от 12 епизода, чийто главен сценарист е самата Апостолова. Идеята за филма също е нейна и е от 2020 г., а продуцент миналото лято, когато сериалът бе заснет, е сегашният служебен министър на туризма Евтим Милошев.

В новата лента Рачков и Христина са семейство, но вече само на кино. “Заварваме един самотен баща, който отглежда сам детето си и в самото начало - това е повратната точка, се завръща неговата майка. Там започва и нашият разказ, в който ще направим дисекция на това семейство и на ситуацията, в която една малка лъжа или поредица от големи лъжи създава житейски проблеми”, обяснява Милошев, който в живота е мъжът до Апостолова. Техният син - Петър Милошев, също е с главна роля в новата продукция. Играе детето на Рачков и Христина. В каста влизат още Ириней Константинов, Янина Кашева, Васил Банов, Моню Монев, Рая Пеева, Христо Пъдев, Недиляна Павлик, Радостина Ганева, Ралица Туджарова, Филип Буков и др. Режисьор и креативен продуцент е Павел Г. Веснаков, Петър Мисов е директор на продукцията, а зад камерата са операторите Симеон Кермекчиев и Николай Бекярски.

Съвсем скоро БНТ ще пусне още един нов български сериал – “Тревожност”

В него различни хора търсят психотерапевтична помощ при д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова - специалист по детско-юношеска психология.

В 13-те епизода в главните роли на д-р Манов и съпругата му д-р Ясенова влизат Пенко Господинов и Ана Пападопулу. Впрочем повечето от историите в сериала са вдъхновени от действителни случаи. Част от историите, разказани в продукцията, са базирани на книгите на д-р Огнян Димов и на случаи от практиката на Иван Игов.

Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова. “Тревожност” се реализира от творческия екип на “Порталът”. В актьорския състав ще се включат още Радена Вълканова, Ирмена Чичикова, Мария Стефанова, Петър Дочев, Боян Младенов, Никола Додов, Димитър Иванов-Капитана, Стефания Кочева и др. А поддържащите роли на деца и юноши в сериала ще се изпълняват от възпитаници на различни актьорски школи.

Камен Воденичаров и по БНТ, и в тв 7/8

Камен Воденичаров се връща в БНТ, но не с прочутия образ на хамалина от “Шоуто на Канала”, а като водещ на всекидневната игра “Последният печели”. Той сменя популярния певец Орлин Горанов, който беше лицето на викторината от самото ѝ създаване. “Скъпи приятели, от новия телевизионен сезон няма да бъда част от “Последният печели”. За мен да водя това предаване беше едно вълнуващо пътуване”, написа във фейсбук певецът. Воденичаров пък се притесни как зрителите ще приемат тази промяна, имайки предвид колко добър водещ е Орлин Горанов.

Новият сезон започва на 9 септември, но с нов регламент и промяна в някои от кръговете. Все още не е ясно какви ще бъдат те. Досега състезателите се надпреварваха за определено време в различни категории, като имаха право да изберат коя да бъде тя - георграфия, музика, кино и пр.

Воденичаров остава и в тв 7/8 с предаването “Вечерта на...”.

Валери Григоров и Елизабет Кравиц първи на терена в “Островът на 100-те гривни”

Участниците от предишни сезони на “Игри на волята” - Валери Григоров, Мирела Илиева, Теодора Мудева и Слави Туджаров, както и миската Елизабет Кравиц, чиято корона бе отнета, се включиха като гейм тестъри в първия сезон на “Островът на 100-те гривни”. Те бяха поканени от продукцията първи да изпробват терена и да се включат в игрите преди истинските състезатели. Григоров се включи и като помощник по създаването на безмилостните битки в първия сезон. Водещи са актьорите Диляна Попова и Александър Сано (на снимката). Риалитито, в което общо 30 мъже и жени ще се борят за 300 000 лв., започва на 16 септември в праймтайма на Би Ти Ви.

Ники Кънчев пак в “Стани богат” – класиката, която не остарява

“Стани богат” е класика, която явно не остарява” - с тези думи любимият тв водещ Ники Кънчев започна снимките на играта за втория ѝ сезон, който той води по Би Ти Ви.

Съвсем скоро - на 2 септември, феновете на умната игра отново ще могат да отговарят на трудни въпроси заедно с престрашилите се да седнат на горещия стол. И този сезон 15-те въпроса, които могат да осигурят на участниците 100 000 лв., ще задава Ники Кънчев.

“Въпросите са душата на играта ни – с тяхната виталност и тяхната експертиза. От това колко са интересни те, се задвижва всичко останало. Но никога играта не е само знание или незнание, а има и още нещо. Някакъв допълнителен житейски фактор”, казва емблемата на “Стани богат”.

Ники Кънчев е водещият, с когото играта тръгна у нас преди 20 години.

40 души без храна и в пълно мълчание се впускат в битка за 100 хил. лв. в “Игри на волята”

Още по-трудни игри и непознат терен очакват новите 40 участници в 6-ия сезон на хитовото риалити “Игри на волята”, което тръгва на 14 септември по Нова тв. Тази година екипът замени Южното Черноморие със суровия див север. Играчите ще бъдат разпределени в пет племена и ще се борят за наградата от 100 хил. лв. отново под строгия поглед на водещите от последните 4 сезона - Ралица Паскалева и Димо Алексиев, но този път в Дуранкулак.

От продукцията все още крият имената на участниците, но издават, че арените вече са три. А докато племената мерят сили в ожесточени битки, се налага екипът да спазва железни правила, за да не им пречи. Без храна на терен, без ярки дрехи и гробовна тишина са само част от условията, които всички спазват.

Владимир Зомбори и Боряна Братоева – новите водещи на “Гласът на България”

Победителят в като “Две капки вода” по Нова тв Владимир Зомбори и актрисата Боряна Братоева са новите водещи на музикалното шоу “Гласът на България” по Би Ти Ви. Двамата ще застанат пред малкия екран като тандем за първи път, освен това са големи фенове на предаването.

На съдийските места тази година ще седнат Мария Илиева, Дара, Иван Лечев и Графа. Част от екипа е и Петя Дикова като водещ на подкаста “Гласът зад кадър”.

Риалитито започва ударно с два ексклузивни епизода на 14 и 15 септември от 20 ч. По същото време ще се излъчи и риалитито на Нова тв “Игри на волята”.

Други от Възход и падение

След обвиненията в плагиатство, Майли Сайръс е в стрес заради Лиъм Хемсуърт (Видео)

Майли Сайръс била в сериозен стрес, че ще трябва да "разкрие публично", че бившият й съпруг Лиъм Хемсуърт е "вдъхновението" зад нейната хитова песен от 2023 г

Трябваше ли да има "Луда по тебе" за Новак Джокович?

Един от най-чаканите мачове в България между Новак Джокович и Григор Димитров доби още по-голяма популярност след края си, когато спор в социалните мрежи се разрази относно песента "Луда по тебе" на

Деми Мур: Стандартите за красота станаха повод за мазохизъм

В интервю за "Гардиън" холивудската звезда Деми Мур сподели, че желанието за идеален външен вид и съответствието със стереотипите е довело до злоупотреба със себе си

На 18 септември рожден ден имат

Димитър Рачков, актьор и тв водещ Чл.-кор. проф. д-р Аксиния Джурова, изкуствовед Полк. доц. д-р Димо Димов, д.м., заместник-началник на ВМА, ръководител на катедра “Медицина на бедствените ситуации”

Рачков по цял ден на снимки, празнува бързо и скромно

След 2 години с пищни купони най-забавният комедиен актьор ще посрещне 52-ия си рожден ден с много скромно тържество. За юбилея си направих наистина голям купон

>