Виктор Папазов е номинацията на „Възраждане” за еврокомисар

28.08.2024 17:44
Виктор Папазов

Виктор Папазов е номинацията на „Възраждане" за еврокомисар. Това стана ясно на брифинг на партията.

От партията разкритикуваха Европейската комисия и нейния председател Урсула фон дер Лайен. „Това, което имаме като комисия, ние от „Възраждане" не само не е одобряваме, но и нашата група в Европейския парламент гласува против Фон дер Лайен. Не одобряваме нейните приоритети. Те са ясно и точно посочени от нея - че под угрозата да ни въвлече във война, тя казва, че ЕС трябва да даде абсолютно всичко възможно на Украйна", коментира Цончо Ганев пред NOVA.

По-рано днес от ПП-ДБ номинираха за еврокомисар Юлиян Попов, а служебният премиер Димитър Главчев разговаря с останалите номинирани за позицията. Те са Екатерина Захариева (ГЕРБ), Искра Михайлова (ДПС) и Велислава Петрова (ИТН).

България има срок до 30 август (петък) да номинира бъдещия си еврокомисар. Шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен поиска да бъдат предложени двама души - един мъж и една жена, от които тя да избере. Още във вторник, след като се закле, Главчев изпрати писмо до партиите с апел да номинират бъдещ еврокомисар. Решението кой да бъде предложен е на Министерския съвет.

Други от От страната и света

Македонци с българско гражданство пълнят избирателните списъци в Благоевградско

Хиляди македонци, получили българско гражданство в последните десетина години, пълнят избирателните списъци в Благоевградско, но никога не идват да гласуват на парламентарни и европейски избори

Кметът на Русе почете Кичка Бодурова за нейния 50-годишен юбилей на музикалната сцена

„Петдесет години на сцена означават много повече от нотите, които сте изпяли, или записите, които сте продали. През тези години Вие давахте глас на емоциите ни и затова този юбилей празнуват и хората

18-годишна блъсна жена на пешеходна пътека в Каварна

18-годишна шофьорка блъсна жена на 53 години в Каварна, съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич. На 18 септември, около 16:35 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно

Момичето, паднало от сцената на Плевенския театър, починало миналата седмица

Починало е 16-годишното момиче, паднало от сцената по време на репетиция в Плевенския театър. То изкара над 3 месеца в болницата, а смъртта е настъпила миналата седмица, научи "24 часа"

Чакат разрешение за водовземане от яз. "Стамболийски", за да потекат чешми в Търновско

Още в края на август водният оператор на Великотърновска област е внесъл искане за издаване на позволително за водовземане от яз. "Александър Стамболийски"

>