Кенеди и Тръмп - манджа с грозде

28.08.2024 14:33 Валери Найденов
Кандидатите за президент на САЩ Камала Харис (ляво) и Доналд Тръмп (дясно) СНИМКА: Twitter/ @DramaAlert

Дали този съюз ще донесе победа, или големи неприятности?

Много политици у нас се надяват Тръмп да промени курса на американската външна политика така, че те самите да се окажат в по-изгодна позиция. И като чуха, че на помощ се е притекъл Робърт Кенеди-младши, те си хвърлиха бомбетата във въздуха - Ура! Сега вече президентството на Тръмп му е в кърпа вързано! Времето е наше!

Моят съвет е – задръжте конете, изтупайте си бомбетата и си ги сложете. Протягайки ръка на Кенеди, Тръмп заложи съдбата си на рулетката. И ако няма система, с която да я надхитри, скоро ще съжалява.

Чисто аритметически това е хитър ход. Тръмп изостава от Камала Харис с 1,5 пункта, но Кенеди добавя своите 5 – и ето ти победата. Но дали електоратът на Кенеди ще го последва като Мойсей? Това са интелигентни хора с леви възгледи. За да ги зариби, Тръмп трябва още да олевее, с което рискува да прогони традиционните републиканци. Значи резултатът може да се окаже, че не е плюс 5 пункта, а минус 5 и дори 10.

Освен това, над фамилията Кенеди тежи тъмна карма – ами ако тя се прехвърли върху Тръмп?

Това е големият риск. Със сигурност Кенеди ще прехвърли върху Тръмп своите могъщи душмани - големите фармацевтични монополи, военнопромишления комплекс, земеделските и хранителните картели, технологичните компании и цялото елитно чиновничество на властта, което вече е измислило какво ще е светлото бъдеще на планетата. Кенеди е толкова дългогодишен заклет борец за истината и за народните каузи, че върхушката отдавна не може да го търпи. Прочетете книгата му “Истинският доктор Фаучи” и ще разберете защо, има я на български.

Гореизброените елити и без това не са очаровани от Тръмп, но го смятат за повърхностен и лесен, готов да се извърти. Виж, при Кенеди играта загрубява. Доколкото се разбра, Тръмп му е обещал някакъв влиятелен пост, а това вече включва червената лампичка. Ами ако вземе да забрани царевичното олио, генетично изменената пшеница и опасните ваксини? Ако може, със сигурност би го направил. Но достатъчно е, че пропагандната машина на Тръмп може да му даде сериозно медийно присъствие.

Какво могат да предприемат големите компании? Първо, да спрат всякакви субсидии за Тръмп и да ги прехвърлят в бюджета на Камала Харис. Второ, да извадят някаква сериозна октомврийска изненада, като например да вкарат Тръмп зад решетките. Дай боже само някой да не прибегне към третото, което сполетя бащата и чичото на Робърт Кенеди - джуниър.

Кой стои зад тези убийства, е мистерията на XX век,

но според десетките книги, които съм чел, Джон и Робърт Кенеди захапаха куршума заради своята любов към мира. Джон Кенеди съгреши 3 пъти. Първо, при Карибската криза през 1961 г. той се разбра с Хрушчов и избягна голямата война, което ядоса военнопромишления комплекс. Второ, на другата година той не даде на американската авиация да удари едно рамо при нахлуването в Залива на прасетата в Куба. Това пък настрои срещу него ЦРУ, както и мафията, която нямаше търпение да си върне хотелите и казината в Хавана. И накрая, през есента на 1963-а той нареди американските съветници да се завърнат от Южен Виетнам, което би предотвратило Виетнамска война. В рамките на седмица след тази заповед му се случи застрахователното събитие.

Брат му Робърт Кенеди се кандидатира за президент през 1968 г. с обещанието, че незабавно ще изтегли американските войски от Виетнам. Победата на изборите му бе гарантирана, той бе любимецът на нацията и обеща точно това, което тя искаше. Днес Робърт Кенеди - младши е убеден, че убиецът му не е зомбираният палестинец Сирхан Сирхан, а някой от Тайните служби, т. е. от американското БОДК.

И ето че сега същият този Кенеди-младши излиза на трибуната заедно с Тръмп и обявява, че Тръмп му обещал да разсекрети скритите страници от доклада на комисията “Уорън” за убийството на Джон Кенеди! За 60 години нито един президент не посмя да ги пипне.

Каква ли велика и ужасна тайна е скрита там?

Знаменитият водещ Тъкър Карлсън интервюира един политик, който ги бил чел и според него убиецът е точно тази трибуквена организация, която подозират разследващите журналисти. Но едно е да подозират, трето и четвърто е да излезе официално.

Освен това Тръмп обещал на Младши да прекрати войната в Украйна. Самият Кенеди не е путинист, той осъжда руската агресия, но според него тя е умишлено предизвикана от агресивната политика на САЩ. На това мнение са редица влиятелни американски авторитети, като например професорите Джон Миършаймър и Джефри Сакс, бившият съветник на президента Тръмп, полковник Дъглас Макгрегър, бившият британски дипломат и агент Алистър Крук, знаменитият Тъкър Карлсън и още много, много други видни дисиденти на евроатлантизма. И колкото повече време минава, толкова повече тези идеи обземат избирателя.

Ето например едно изследване на “Пю Рисърч” от април. През март 2022 г. 49 на сто от републиканците в САЩ са смятали, че САЩ не дават достатъчно военна помощ на Украйна и трябва да я увеличат. Едва 5 на сто са смятали, че тя е прекалено много.

През април 2024 г. е било точно обратното – 49% смятат, че помощта е прекалена, а само 13% - че трябва още. Но това е през април, колко ли ще са на 5 ноември? (https://www.pewresearch.org/ global/2024/05/08/views-of-ukraine-and-u-s-involvement-with-the-russia-ukraine-war/)

И Тръмп, и Кенеди обвиниха Камала Харис от трибуната, че е “неокон”,

тоест неоконсерватор - войнолюбец. Но точно в същото през 2008 г. Барак Обама обвиняваше републиканците, президента Буш и сенатора Маккейн, който се изправи срещу него на изборите. Заради миролюбивата поза на Обама дори му дадоха Нобел на юнашка вересия.

Сега обаче ролите са разменени като шахматна рокада и именно това е най-интересното в цялата картина. Пред очите ни в САЩ двете партии си разменят позициите като цар и топ в шаха. Именно тази велика рокада символизира появата на Робърт Кенеди в лагера на републиканците.

Подобна рокада имаше през 30-те години на миналия век, когато “Новият курс” на Франклин Рузвелт спечели за демократите цялата работническа класа и всички афроамериканци без изключение. В наше време, 90 г. по-късно, работническата класа се прехвърля обратно. Тези американци, които се явяват на митингите на Тръмп, нямат нищо общо с републиканците от преди 10 г. На тази тема ме сърби да изпиша цяла монография от 500 страници и нагоре, но уви, мястото във вестника е кът.

Мога само да кажа, че

голямата рокада в САЩ е нещо като тежък махмурлук

след препиване с вредни психотропни идеологии. Както е известно, народът препоръчва 3 метода за излизане от това състояние - ракия, бира и зелев сок. Демократите избраха ракията и тепърва ще си лекуват черния дроб, докато съюзът между Тръмп и Кенеди е нещо като бира и зелев сок в един шейкър.

Все пак Тръмп беше идеолог на предприемачеството и минималната държава. Възгледите на Кенеди обаче са изцяло в традициите на рузвелтовия “Нов курс”, т. е. той е нещо като социалдемократ. Както казва народът – манджа с грозде. След 2 месеца ще видим дали става за ядене.

Други от От страната и света

Гергов дава ЦУМ под аренда за 20 години, затварят го за ремонт

Бившият министър на образованието проф. Сергей Игнатов е научен консултант на проекта - в сградата ще има египетски музей Египетският бизнесмен Ахмед Насър, който наскоро обяви

Погребват загиналия летец Дункин ден след деня, в който трябваше да се ожени

Пилотите Димитров и Дункин не са имали шанс да оцелеят Черната кутия все още не е изпратена в Чехия Проверяват и годна ли е военната авиация за шоута Погребение на старши лейтенант Венцислав Дункин

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

>