Камиони чакат по 30 часа, за да преминат Дунав мост при Русе

28.08.2024 13:24
Опашката от камиони на ГКПП Дунав мост при Русе Снимка: Архив

Повече от два километра е опашката от камиони в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост при Русе днес по обед, предава репортер на БТА.

Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. Времето за престой там е около 28 часа.

"От паркинга до граничния пункт ми отне около час. Отделно, в паркинга чаках около 27 часа. Основният проблем са туристите в момента, тъй като заради тях ни забавят нас. Отчасти причина е и ремонтът на моста", казва шофьорът на камион Петър Петров, който пътува за Франция.
Той допълва, че от румънска страна, за да се влезе в България, се чака обикновено по минимум 10 часа.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2195 камиона. От тях 1189 са влезли в България, а от страната са излезли 1006.

Трафикът на леки автомобили също е интензивен в посока Румъния. Шофьорите изчакват десетина минути, за да преминат по моста днес по обед. От граничния пункт коментираха, че се очаква в следобедните часове движението на коли да се засили.

На 10-и юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности, припомня БТА.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

В същото време от пресслужбата на Министерския съвет днес съобщиха, че премиерът Димитър Главчев се е срещнал с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и с регионалния министър Виолета Коритарова, като четиримата са обсъдили "предприемането на спешни мерки за "тапата" на "Дунав мост" при Русе".

Други от От страната и света

Македонци с българско гражданство пълнят избирателните списъци в Благоевградско

Хиляди македонци, получили българско гражданство в последните десетина години, пълнят избирателните списъци в Благоевградско, но никога не идват да гласуват на парламентарни и европейски избори

Кметът на Русе почете Кичка Бодурова за нейния 50-годишен юбилей на музикалната сцена

„Петдесет години на сцена означават много повече от нотите, които сте изпяли, или записите, които сте продали. През тези години Вие давахте глас на емоциите ни и затова този юбилей празнуват и хората

18-годишна блъсна жена на пешеходна пътека в Каварна

18-годишна шофьорка блъсна жена на 53 години в Каварна, съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич. На 18 септември, около 16:35 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно

Момичето, паднало от сцената на Плевенския театър, починало миналата седмица

Починало е 16-годишното момиче, паднало от сцената по време на репетиция в Плевенския театър. То изкара над 3 месеца в болницата, а смъртта е настъпила миналата седмица, научи "24 часа"

Чакат разрешение за водовземане от яз. "Стамболийски", за да потекат чешми в Търновско

Още в края на август водният оператор на Великотърновска област е внесъл искане за издаване на позволително за водовземане от яз. "Александър Стамболийски"

>