Диона рекламира продукт, който се шмърка като кокаин

28.08.2024 12:35
Диона КАДЪР: Инстаграм/diona_alpha
Диона рекламира продукт, който се приема през носа Снимка: Инстаграм/ diona_alpha

Попфолк певицата Диона отново предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Този път певицата рекламира продукт, който представят за енергийна напитка, която се приема през носа.

Последователите на Диона в инстаграм реагираха остро.

"Ти си срам! Ти си дъно! Имаше възможност да си вземеш поука, навира се по предавания да ревеш и да се жалваш! Ама, си дъно! И завинаги ще си останеш! Срам си! потребители във фейсбук и инстаграм."

"Кажи ми, че си дъното, без да ми казваш, че си дъното!", са част от коментарите на последователите и.

Реакции имаше и във фейсбук. Юлия Георгиева написа следната публикация:

"Скъпи родители и радетели за добруването на младежите на България, докато се бяхме съсредоточили да гледаме в гащите и чаршафите на приятелчетата им, на пазара е излязал иновативен и много, много интересен продукт!

Тове е едно комплектче с прахче за шмъркане и тръбичка към него. Прахчето е рекламирано като безвредно и дори полезно, като съставките му са същите като при енергийните напитки. Лъскавката, приличаща на метална, тръбичка веднага предизвика завист в очите на младежите, които вече пошмъркват "контролирано". Цената за 1 грам (да, продава се на грамове, като другите "неща") е 16 лв. Опаковано е в симпатична капсулка.

Това нещо се рекламира от млада чалга изпълнителка, наскоро станала известна с това, че врътна системата и не беше осъдена след шофиране след употреба на стимуланти, оправда се с употребата на... нурофен. Дамата има 225 000 последователи в ТикТок и 445 000 в Инстаграм.

Всички тези млади хора вече добиха представа колко е хубаво да напълниш носа с "енергийна напитка"...

Сега ставам истински сериозна - младите хора в България шмъркат наркотици като луди.

Често това е поведение, което е не просто очаквано, а изискуемо и всеки отказ може да доведе до изхвърляне от средата. Това младите хора няма да позволят да се случи.

Превантивните програми в България, доколкото ги има, са допотопни.

Терапията в България е скъпа и липсва разнообразие на предлаганите модели за лечение, т.к. или отиваш в терапевтична общност (често на цена от 3000-4000 лв на месец) или си се оправяй сам.

Веществата, които се продават са с неясно съдържание и в България няма вариант за проверка, т. нар. drug checking. Нещо, което се предлага във всеки западен нощен клуб от години.

Употребата им не води само до опасност от развиване на зависимост, но и до рискови поведения - безразборен секс, предоверяване на непознати и т.н. Освободете фантазията си...

Винаги съм повтаряла, че не веществото е сериозният проблем при употребата на наркотици, стресиращ е въпросът з а щ о младите хора имат нужда да употребяват в такива мащаби.

В конкртения случай обаче, ме изненадаха тежко.

Това си е урок по шмъркане.

Дори не са си направили труда да предупредят, че не е ОК да се ползва една и съща тръбичка...

Скъпи родители, сега е времето за подписки и активност.

Поискайте здравно и сексуално обучение, поискайте ефективна училищна превенция.

Поискайте този продукт да бъде спрян от продажба.

Защото точно това е ПРОПАГАНДИРАНЕ НА УПОТРЕБАТА.

И споделяйте, защото Е важно!

Вие сте на ход.", написа Юлия Георгиева.

В края на януари полицията я залови да шофира с положителна проба за кокаин. Това се случва около 4 ч сутринта на ул. "Даскал Стоян Попандреев" в София. От прокуратурата пуснаха изпълнителката срещу гаранция от 5000 лева. По случая бе образувано досъдебно производство за престъпление, което предвижда от 1 до 3 г. затвор и глоба от 500 до 1500 лева.

В социалните мрежи певицата беше много гръмка. "Не бързайте да заклеймявате, съдите и обвинявате. Не знаете много неща за личния ми живот, здравословното ми състояние, за мен като цяло. Понесла съм отговорност за обвинението, което ми беше отправено. Доколко е основателно, ще се разбере от кръвните ми проби", заяви тя ден след ареста. Не щеш ли този път лабораториите бяха много бързи и почти моментално излязоха резултатите от кръвните тестове. А към кокаина се оказа, че е имало и марихуана.

Диона обаче опита да се оправдае и обясни, че е взела нурофен, който явно е повлиял на кръвната ѝ проба. Тя реши да осмее случилото се с кавър на песента на Doja Cat Paint The Town Red. В него изпълнителката промени оригиналния текст с думите: "Виж как плюят по мен, искат да ме сринат за ден. Свикнала съм, няма проблем. Хейта го лекувам с нурофен. Певицата дори качи снимка, на която е широко усмихната и с въпросното лекарство в ръка. На нея присъства и колегата ѝ Константин. Който пък реши, че може да намаже покрай случая и той и се изгаври преди това с клипче с лекарството.

Други от От страната и света

Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

Софийската организация на БСП номинира конституционалиста доц. Наталия Киселова и пиар експерта Евгени Минчев за депутати като представители на гражданската квота, съобщи Епицентър.бг. Доц

За първи път от години Доган стъпи в партийната централа – реди листи, може да е първи в Разград (Обзор)

Връща се в политиката, затова е на работното си място, обясняват хората му. Докара го лимузина с пердета, не се показа пред медиите За първи път от години Ахмед Доган стъпи в партийната централа на

Борисов поиска оставката на македонския вицепремиер и възмутен обяви: Постъпиха подло с президента и министрите (Обзор)

ГЕРБ се обръща към ЕНП за скандалното изказване на Николоски, който нарече българите "мизерници" Македонският вицепремиер Александър Николоски да подаде оставка

Васил Терзиев: Новият главен архитект на София трябва да бъде избран прозрачно

Новият главен архитект на София трябва да бъде професионалист с ясна цел - да развива града ни, способен да комуникира ефективно с професионалните и браншовите организации, бизнеса и гражданите

Арестуваха мъж, обрал два пъти адвокатска кантора в Бургас

Полицаи от Първо Районно управление – Бургас задържаха 46-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, извършил две взломни кражби от адвокатска кантора в Бургас

>