Фирмата, организирала скока с падналите парашутисти: Отвориха се два купола на парашута вместо един

27.08.2024 20:56
Парашутист СНИМКА: Pixabay

При инцидента се отвориха два купола на парашута вместо един, казва единият от управителите на фирмата за скачане с парашути, който е бил свидетел на инцидента, при който парашут се приземи върху автомобил.

Фирмата има застраховка към трети лица, която ще покрие щетите на пострадалия автомобил. Пострадалият при скока и инструкторът все още са под лекарско наблюдение.

4200 метра е височината, от която скачат търсачите на силни усещания. Преди това всеки от тях трябва да е прочел условията и да се е съгласил, че поема своята част от риска. За последния инцидент край Ихтиман собствениците на летището и фирмата за скокове с парашути имат своя прочит.

"Фактите са, че има два отворени купола, което създава проблем при управлението на тези куполи. И двата са тип "летящо крило" и затова вятърът, както и в момента го виждате, вятърът ги отнесе към края на селото", обясни Драгомир Недков.

Вместо върху капака на колата в с. Черньово, парашутистите е трябвало да се приземят на поляна.

Другият съдружник Христо Кирикчиев също лети с парашут и става свидетел на случващото се.

"Веднага след като си разтворих парашута, започнах да броя останалите парашути и дали са добре разтворени и видях, че има необичайно разтваряне на запасен парашут на хората, които скочиха след мен", обясни той.

Хората в селото твърдят, че само през последната година там са събрани 15 парашута. Управителят обаче твърди, че последният инцидент е по-скоро изключение.

"От 14 години ни е фирмата и това е първият по-сериозно пострадал пасажер", каза Драгомир Недков.

Пострадалите все още са в болница. Не е ясно и какво обезщетение ще получат. А колата, върху която са паднали, ще бъде ремонтирана за сметка на застраховката за щети върху трети лица, която е сключила фирмата.

Води се разследване за причиняване на тежка или средна телесна повреда поради незнание, или немарливо изпълнение на регламентирана дейност с повишена опасност, пише БНТ.

Други от От страната и света

Полицията във Варна се самосезира за клипове, в които деца нападат социално слаби

Полицията във Варна се е самосезирала за публикувани в социалните мрежи видеоклипове, в които шест деца нападат социално слаби хора, каза пред медиите днес говорителят на Областната дирекция на МВР в

Петролът на ОПЕК остава над 73 долара за барел

Средната цена на петрола на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) вчера леко се покачи до 73,48 долара за барел, информира днес петролният картел на сайта си

В Сицилия млади вокалисти от школата по изкуствата - Монтана очароваха публиката

Талантливи вокалисти от Обединената школа по изкуствата "Добри Христов" при народно читалище Разум 1883 в Монтана спечелиха награди от Деветия международен конкурс "Hubla Music"-Рагуса, Сицилия

Арестуваха собственика на балона, от който парашутист скочи и почина

Задържаха собственика на балона, от който скочиха парашутистите край Ботевград. Това съобщиха от МВР. Балонът няма документи, регистрация и летателна годност, а пилотът, който го е управлявал

Меморандум за зелен коридор за корабоплаване между Шанхай и Хамбург беше подписан вчера

Пристанище Шанхай в Китай и пристанище Хамбург в Германия обявиха във вторник съвместното изграждане на зелен коридор за корабоплаване, съобщи радио Китай

>