Шофьорът, който беше задържан с 10 бойни пистолета на ГКПП Лесово, остава в ареста

27.08.2024 15:16
Шофьорът, който беше задържан с 10 бойни пистолета на ГКПП Лесово остава за постоянно в ареста СНИМКА: Агенция "Митници"

Турският шофьор на товарен автомобил, който бе задържан с 10 бойни пистолета на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Лесово", остава за постоянно в ареста. Това реши Окръжният съд в Ямбол, след като прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

В съдебната зала 48-годишният Хилми Язаноглу каза, че за съжалява за това, което е извършил. Защитата му поиска по-лека мярка за неотклонение, тъй като шофьорът бил с чисто съдебно минало и съдействал на разследващите. От държавното обвинение посочиха, че има опасност турският гражданин да се укрие.

„Образувано е досъдебно производство за контрабанда на оръжие – за 10 броя пистолети, с пълнители, без боеприпаси. Предвиденото от закона наказание е от три до десет години затвор и глоба от 20 хил. до 100 хил. лева, уточни пред журналисти окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Предстои изготвяне на експертиза на оръжията. Наложената от Окръжен съд – Ямбол мярка за неотклонение може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас, пише БТА.

Други от От страната и света

Малките фирми няма да внасят ДДС за това, което продават, ако оборотът им е под 166 хил. лева

Бонусът ще важи и при износ  за  ЕС, ако компанията не прескача прага от 100 000 евро  Още облекчения за големите компании, които работят у нас, предлага финансовото министерство

Божидар Божанов: В антикорупционните органи трябват политически неутрални лица, Бойко Рашков е депутат

От ПП-ДБ искаме оставката на Антон Славчев като шеф на антикорупционната комисия, а не тестваме мнозинства, каза за БНТ депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов

ДАНС: България няма нищо общо с пейджърите, взривени в Ливан и Сирия

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност", съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция „Митници"

Нападнатата бременна музикантка във Варна: Притесних се първо за детето

38-годишна бременна украинка е била нападната във Варна . Жената е изкарвала парите си като уличен музикант, когато мъж във видимо нетрезво състояние започва да я обижда, а след това я удря в лицето

Продължава делото срещу шофьора, убил 15-годишния Филип на пешеходна пътека

Продължава делото за смъртта на 15-годишния Филип, който беше прегазен на пешеходна пътека на столичната улица "Гурко" миналия септември. Подсъдим е 37-годишният Петър Тодоров

>