Четирима се удавиха за по-малко от денонощие по Южното Черноморие

27.08.2024 12:25 Тони Щилиянова
Четирима се удавиха за денонощие по плажовете на Южното Черономрие. СНИМКА: Pixabay

Коварно мъртво вълнение дебне летовниците

Четирима туристи се удавиха за по-малко от денонощие по плажовете на Южното Черноморие, сочи черната полицейска статистика.

Последният, засега, инцидент е от тази сутрин. Около 10 ч.  от морето в района до хотел "Марина Санд" в Обзор е извадено тялото на удавен мъж - 51-годишен чех, отседнал на почивка в курортното градче.

Рано сутринта днес тялото на друг удавник е изплувало на централния плаж в Лозенец. Установено е, че това е 33-годишен местен жител, който влязъл да се къпи снощи.

Около 13.05 ч. в неделя в Районно управление Поморие е получено съобщение за това, че от морето пред комплекс «Гардения Палас» в Поморие е извадено тялото на удавил се мъж – 64 годишен от с. Луково, община Своге. Няколко часа по-късно в Царево е получено съобщение за това, че от морето на неохраняем плаж, разположен в близост до комплекс «Лалов егрек» в местността «Диньов гьол» в землището на Царево, е извадено тялото на удавил се мъж – установено е, че това е 40 - годишен от Габрово.

От  ОДМВР Бургас призовават за по-голямо внимание при къпането в коварно августовско море и съобразяване с командите на спасителите по охраняемите плажове.

Плажната сигнализация е ясно обозначена, като при червен флаг, означаващ "висока опасност", вълнението на морето е няколко бала или има мъртви течения. Подценяването на опасности и несъобразяването с флаговата сигнализация често води до фатални инциденти - ето защо за поредна година ОДМВР Бургас отправя превантивен апел към плажуващите да не рискуват живота си, влизайки в опасното августовско море, коментират от дирекцията.

Други от От страната и света

22-годишна италианка е родила и заровила две бебета в градината си

22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае. Това станало близо до град Парма

Отхвърлиха на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти

Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама народни представители

Приеха законопроекта за прекратяване на злоупотребите с адресна регистрация

Ресорната парламентарна комисия прие на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, внесен от Костадин Костадинов (ПГ на "Възраждане") и група народни

Андрей Ковачев след скандала със Скопие: Ще поискаме ЕНП да изключат ВМРО-ДПМНЕ

Информирахме ЕНП за поведението на ВМРО-ДПМНЕ и ще поискаме да се инициира процедура по изключване на тази партия. Мисля, че те доказват по всякакъв начин, че искат да бъдат с "Фидес"

Арестуваха известен фитнес модел и шампион по културизъм

Не е ясна причината, срещу него имало няколко сигнала, но стари Известният фитнес модел и шампион по културизъм Радослав Михайлов е бил задържан днес в столичния кв

>