Димитър Илиев донесе победата на "Локомотив" (Пд) над "Септември" в двубой с пет гола

26.08.2024 21:15 24 часа Пловдив онлайн
Тимът на "Локомотив" (Пд) надви противника в оспорвания мач. Снимка: Фейсбук/Lokomotiv Plovdiv

Отборът на "Локомотив" (Пд) победи "Септември" с 3:2 като гост на стадион "Локомотив" в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато опонентът им остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя, предаде БТА.

Четири от петте гола паднаха през второто полувреме, като първоначално "Септември" поведе чрез Виктор Очаи в края на първата част. Мартин Хайдаров изравни за гостите, Мартин Паскалев вкара за 2:1 за Локомотив, Кубрат Йонашчъ отбеляза за Септември за 2:2, връщайки равенството, а победният гол бе дело на Димитър Илиев в 82-ата минута. Софийският тим изигра по-добро първо полувреме, но през вторите 45 минути пловдивчани показаха по-активни действия и създадоха повече положения.

Футболистите на "Септември" организираха първата по-опасна атаката в срещата, след като в 19-ата минута Бертранд Фурие бе изведен в предни позиции и стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби от гредата. Пет минути по-късно Митко Митков подаде към Фурие, който отново не успя да преодолее вратаря на гостите Кристиан Томов.

Димитър Илиев пробва да затрудни стража на домакините Димитър Шейтанов с удар с глава в 32-ата минута, но вратарят се справи.

"Септември" поведе в 39-ата минута, когато Кристиан Томов първоначално изби топката, пратена от Митко Митков в наказателното поле, но тя попадна във Виктор Очаи, който реализира за 1:0, насочвайки я в горния ляв ъгъл на вратата на "Локомотив".

В самия край на първото полувреме Жулиен Лами стреля към вратата на Септември, но бе неточен.

Ефе Али отправи удар от далечна дистанция в началните моменти на второто полувреме при атака за "черно-белите", но прати топката в ръцете на Шейтанов.

Пловдивчани бяха по-активни в следващите минути и в 67-ата влезлият като резерва Мартин Хайдаров засече центриране на Ангел Лясков и с глава отбеляза изравнително попадение за 1:1.

Две минути по-късно последва бърза атака за "Септември", която домакините не успяха да превърнат в гол

В 71-ата Мартин Петков стреля директно от свободен удар, топката се отби от напречната греда, а Мартин Паскалев бе най-съобразителен и реализира с глава, давайки преднина от 2:1 за гостите.

"Септември" успя да изравни само пет минути по-късно, когато след центриране на Митко Митков отляво по атаката на домакините, топката стигна до Кубрат Йонашчъ, който с хубав удар бе точен за 2:2 в 76-ата минута.

"Локомотив" пак поведе с попадение на Димитър Илиев в 82-ата минута. След добър рейд на Ангел Лясков, Мартин Паскалев отклони към Илиев, който изпревари Димитър Шейтанов и от близко разстояние се разписа за 3:2 за гостите.

Пловдивчани можеха да направят успеха си по-изразителен три минути по-късно, когато Йоан Н'зи стреля, но вратарят на "Септември" Шейтанов реагира навреме и отрази удара му.

В следващия кръг на 31 август "Локомотив" (Пд) приема съименника си от София, докато "Септември" ще гостува на "Крумовград" на следващия ден.

Други от Футбол

ЦСКА 1948 надви с 2:0 Локо (Пд) на "Лаута"

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:0 "Локомотив" (Пд) като гост в първия мач от 9-ия кръг на футболната Първа лига. Играчите на Валентин Илиев стигнаха до успеха с два гола само в рамките на 7 минути

Големият голмайстор Тото Скилачи загуби битката с рака

Един от на-големите голмайстори на Италия Салваторе "Тото" Скилачи почина на 59-годишна възраст, губейки битката с рака на дебелото черво в клиника в Палермо

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

>