Ще осигурят финансова помощ за материално ощетените от взривовете в Елин Пелин

26.08.2024 16:33
Част от сградите на изгорелите складове край Елин Пелин Снимка: Георги Палейков

Общинският съвет на Елин Пелин ще предостави еднократни безвъзмездни финансови помощи на хората с повредено имущество вследствие на взривовете в складовете за фойерверки и пиротехника в Елин Пелин. Това съобщиха от общинската администрация във Фейсбук.

От общината обясниха, че решението е взето на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и Правилника за реда за предоставяне на еднократни безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица от бюджета на Община Елин Пелин.

Помощите могат да бъдат получени от 28 август 2024 г. до 5 септември 2024 г. (включително) в сградата на кметство село Гара Елин Пелин, обясниха от Общината и допълниха, че е важно гражданите да предоставят лична карта, за да получат финансовата помощ.

Общо 70 са установените къщи с щети след взривовете в склад за фойерверки и пиротехнически изделия в община Елин Пелин, съобщи в началото на август за БТА кметът на общината Ивайло Симеонов. Пет от тях са със спукани мазилки, три са с напукани стени, но трябва и вещо лице да го установи, добави той.

Областният управител на София област Силвия Арнаутска информира, че за жителите на село Гара Елин Пелин е създадена комисия, която на място описва щетите по засегнатите къщи. Ще бъдат предприети действия, за да бъдат обезпечени хората, каза през август областният управител.

Други от От страната и света

Двама са загинали, а 13 са ранени при 12 тежки катастрофи през изминалото денонощие

Двама души са загинали, а 13 са ранени при 12 тежки катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. В София са регистрирани три тежки и 27 леки пътнотранспортни произшествия

111 пожара са потушени през последното денонощие, има един загинал

Общо 111 пожара са ликвидирани на територията на страната през последното денонощие, един човек е загинал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН)

Румен Христов: Червена линия слагаме само на проруските партии

Доган не е казал и дума за войната в Украйна - нека да видим как ще се определят, каза лидерът на СДС Изборите са състезание, ще видим как и дали ще можем да направим по-добър резултат

Споразумение ускорява работата в икономиката и инвестициите между България и Саудитска Арабия

Ускоряването на подписването на двустранните споразумения между България и Саудитска Арабия за сътрудничество в сферата на икономиката и инвестициите ще даде позитивен сигнал на народите на двете

Румен Радев: С Оман можем да играем съществена роля в цифровата свързаност между Европа, Азия и Близкия изток

Дигитализацията открива нови измерения в икономиката и България и Оман могат да играят съществена роля в цифровата свързаност и гарантиране на нейната сигурност между Европа, Азия и Близкия Изток

>