Камионите чакат по един ден, за да преминат през Дунав мост при Русе

25.08.2024 13:04
Опашката от камиони на ГКПП Дунав мост при Русе Снимка: Архив

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе е изключително интензивен.

Образувала се е опашка от камиони от около един километър - от кръговото кръстовище при "Дунав мост" до това в района на Свободна зона Русе, видя репортер на БТА. Останалите тирове изчакват основно в зоната на буферния паркинг.

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 1548 товарни автомобила. От тях 729 са влезли в България, а от страната са излезли 819.

Шофьорът на камион Христо Тодоров коментира за БТА, че винаги губи много време в чакане по границата. "От вчера съм тук. Камионите са много. Един ден заминава във висене по опашки по границата. На връщане, от другата страна е пак така. Няма оправия", каза още той.

Трафикът на леки автомобили в посока към Румъния е интензивен. От граничния пункт коментираха, че се очаква в следобедните часове движението на коли да се засили.

БТА припомня, че на 10 юли т.г. започна основният ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента.

Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Други от От страната и света

Кметът на Русе почете Кичка Бодурова за нейния 50-годишен юбилей на музикалната сцена

„Петдесет години на сцена означават много повече от нотите, които сте изпяли, или записите, които сте продали. През тези години Вие давахте глас на емоциите ни и затова този юбилей празнуват и хората

18-годишна блъсна жена на пешеходна пътека в Каварна

18-годишна шофьорка блъсна жена на 53 години в Каварна, съобщават от Областната дирекция на МВР-Добрич. На 18 септември, около 16:35 часа е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно

Момичето, паднало от сцената на Плевенския театър, починало миналата седмица

Починало е 16-годишното момиче, паднало от сцената по време на репетиция в Плевенския театър. То изкара над 3 месеца в болницата, а смъртта е настъпила миналата седмица, научи "24 часа"

Чакат разрешение за водовземане от яз. "Стамболийски", за да потекат чешми в Търновско

Още в края на август водният оператор на Великотърновска област е внесъл искане за издаване на позволително за водовземане от яз. "Александър Стамболийски"

1,4 млн. лв. ще струват частичните избори във Варна

1,4 млн. лв. ще струват частичните избори за кметове на районите „Одесос" и „Приморски" във Варна. Те ще бъдат осигурени от Община Варна. Съгласно изборния кодекс разходите по

>