Топло, но с дъжд и слаб вятър през почивните дни

23.08.2024 07:30
Температурата на морската вода е до 28 градуса. СНИМКА: ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА

Валежи се очакват и през следващата седмица

Топло, но с дъжд, особено в планините, ще е през почивните дни. В понеделник и вторник повече валежи ще има в Странджа. Това прогнозира шефът на синоптичния център TV-MET Петър Янков.

Минималните температури в петък ще бъдат от 18 до 23 градуса, в западните полета 16-17. Преди обед ще е слънчево, следобед се очаква увеличение на облачността с превалявания в планините от югозападните части от страната. По-съществени по количество ще са дъждовете в Пирин и Родопите - от 7 до 13 л/кв. м. По Черноморието ще има разкъсана облачност без валежи. Вятърът от север ще е слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури

ще се движат в диапазона от 32 до 37 градуса

В събота минималните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса, а по Черноморието до 24 градуса. Преди обед ще е слънчево, следобед увеличение на облачността с превалявания в планините от югозападните части на страната. По Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна следобед, но без валежи. Максималните стойности на термометъра ще са от 35 до 39 градуса.

Над планините от запад ще се появят облаци с валежи в планините от западните райони, повече над Пирин. Максимални температури за деня над 2500 м височина ще са 13-15 градуса, а на 1500 м - от 23 до 25.

В неделя минималните температури ще бъдат от 18 до 23 градуса. Преди обед ще е слънчево, следобед увеличение на облачността ще има по Черноморието и в южните райони, с превалявания в планините от югозападните части на страната. Късно следобед ще превали и на юг от Бургас.

Над планините от запад ще се заоблачи.

Валежи ще има в планините от югозападните райони, повече над Пирин

Максималните температури за деня над 2500 м височина ще са от 11 до 13 градуса, а на 1500 м - от 21 до 23.

В неделя ще вали в източните и югозападните райони. Ще се задържи топло за сезона с дневни температури от 32 до 37 градуса.

В понеделник и вторник ще вали в източната половина от страната, по-интензивни валежи се очакват в Странджа. В сряда валежите по черноморското ни крайбрежие постепенно ще спират, в югозападните райони отново ще се заоблачи.

В четвъртък и петък ще вали над цялата страна с по-съществени количества в южните и североизточните райони.

Морската вода до 28°

В събота над Черноморието ще има разкъсани облаци, повече облаци ще има следобед. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 33 градуса. Температурата на морската вода ще е от 27 градуса по северното крайбрежие до 28 градуса по южното. Височината на вълните на север ще е до 1,2 метра, а по Южното Черноморие - до 2 метра.

Максималните температури на въздуха в неделя ще са от 28 до 32 градуса. Температурата на морската вода и вълнението ще са като в събота.

Други от От страната и света

Любенов с поршето се държал нагло след катастрофата, в която уби французин (Обзор)

"Държеше се нагло, гледаше си колата, не попита кой как е", спомни си за него шофьорът, возил към летището Бриджит Пети и убития й съпруг "Държеше се арогантно, нагло

Новак Джокович пя "Луда по тебе" с пълната зала в София (Видео)

Диджеят не пусна "Луда по тебе", Новак Джокович я изпя на живо с пълната зала в София Новак Джокович изпя "Луда по тебе" на Камелия с българските фенове в "Арена София"

Новата ЕК - силни позиции за жените, сигнал към Путин и порицание за Орбан (Обзор, графика)

Екатерина Захариева поема иновациите в екипа на Фон дер Лайен Мощни позиции за жените и силна роля върху икономическата политика на блока за южните страни на Европа

Хванаха моториста, блъснал двама в София и избягал. Криел се от полицията

Мотористът, който блъсна двама пешеходци днес в София и избяга, е бил заловен, научи "24 часа". Той се е крил, не е бил в нито един от известните си адреси.  Инцидентът се случи минути преди 15

Илияна Йотова: Успех на Захариева, изпитът й пред ЕК и ЕП няма да е лесен

"Пожелавам много успех на г-жа Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен", това написа във фейсбук профила си вицепрезидентът Илияна

>