Вече 800 учители в черния списък на "Възраждане", дават ги на прокуратурата

22.08.2024 16:05
Групата на "Възраждане" в парламента

"Възраждане" подава сигнал до прокуратурата срещу над 800 учители, директори и училищни психолози, защото са се обявили против забраната на "ЛГБТ пропагандата" в училищата.

Педагозите са се включили в петиция срещу промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с която беше забранена "пропагандата, популяризирането и подстрекаването" на "нетрадиционна сексуална ориентация" и "определянето на полова идентичност, различна от биологичната" в училищата и детските градини.

"Те не искат да напускат системата, не - те искат системата да продължи да им дава правото да прокарват хомосексуална пропаганда", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в живо излъчване на страницата си във фейсбук. Именно там той обяви намерението на партията си още днес да подаде сигнал до прокуратурата.

Вчера варненската структура на "Възраждане" публикува списък с 26 педагози от морската столица, които са се включили в петицията. В поста те са наречени "джендъри", родителите са подстрекавани да искат обяснения от директорите на училищата, а партията иска "гаранции", че педагозите няма да рекламират ЛГБТ в час. Множество политици, общественици и граждани реагираха онлайн и нарекоха публикацията "черен списък".

"Това е списък на хора, които искат да нарушават закона. Хората, които не искат да спазват законите, как ги наричаме? Престъпници, естествено", каза Костадинов. Той обясни, че повечето от подписалите се учители, директори и психолози са от София.

"Има ли някой от вас, който би пуснал детето си в училище, в което присъства учител, управлява се от директор или има училищен психолог, който е сложил подписа си под тази подписка?", попита Костадинов.

Други от От страната и света

Любенов с поршето се държал нагло след катастрофата, в която уби французин (Обзор)

"Държеше се нагло, гледаше си колата, не попита кой как е", спомни си за него шофьорът, возил към летището Бриджит Пети и убития й съпруг "Държеше се арогантно, нагло

Новак Джокович пя "Луда по тебе" с пълната зала в София (Видео)

Диджеят не пусна "Луда по тебе", Новак Джокович я изпя на живо с пълната зала в София Новак Джокович изпя "Луда по тебе" на Камелия с българските фенове в "Арена София"

Новата ЕК - силни позиции за жените, сигнал към Путин и порицание за Орбан (Обзор, графика)

Екатерина Захариева поема иновациите в екипа на Фон дер Лайен Мощни позиции за жените и силна роля върху икономическата политика на блока за южните страни на Европа

Хванаха моториста, блъснал двама в София и избягал. Криел се от полицията

Мотористът, който блъсна двама пешеходци днес в София и избяга, е бил заловен, научи "24 часа". Той се е крил, не е бил в нито един от известните си адреси.  Инцидентът се случи минути преди 15

Илияна Йотова: Успех на Захариева, изпитът й пред ЕК и ЕП няма да е лесен

"Пожелавам много успех на г-жа Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен", това написа във фейсбук профила си вицепрезидентът Илияна

>