Рангел Бизюрев закъсал здраво заради комар, редовно вземал амфетамини

22.08.2024 13:36 Никола Михайлов
Рангел Бизюрев бил затънал в дългове заради хазарт.

Засекретиха делото в частта, в която е намесено непълнолетно момиче, за което Митко и обвинения в убийството му спорели

Сериозен комарджия бил обвиненият за убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев. Преди да замине за Германия, мъжът бил задлъжнял сериозно заради страстта си към хазарта. Освен това редовно употребявал амфетамини.

Това стана ясно по време на разпитите на негови приятели пред Пловдивския окръжен съд във втория ден от процеса за убийството. Преди да обявят почивка, магистратите изслушаха 18-годишния Атанас Гунчев и братовчедите Станислав и Минчо Минчеви. Последните двама са били на барбекюто с Бизюрев, преди той да тръгне с Борислав Динков, за да търси Митко.

Минчеви разказват подобни истории. Рангел бил ядосан, защото разбрал, че предишния ден Малинов говорил лошо по негов адрес. "Говорихме си за предния ден и аз питах Рангел дали с Митко са скарани. Защото Любо ми беше казал, че вчера в парка Димитър говорил за него", обясни Минчо, който пръв пристигнал на събирането. Бизюрев разпитвал всички дали знаят нещо повече за случилото се и псувал Митко. След това накарал Борислав да му се обади, но близнакът се дърпал, защото цял ден бил заедно с Малинов и не искал сега да го предава. Въпреки това малко по-късно с Рангел тръгнали с обяснението, че отиват за още бира.

Минало време и Минчо Минчев звъннал на Бизюрев, защото братовчед му дошъл с колата на Борислав, искал вече да се прибира и нямал превоз. Мъжът обаче му отговорил, че са на бензиностанция към Стамболийски и няма скоро да се връщат.

Магистратите и адвокатите на близките на Митко разпитаха двамата за характера на Рангел. "С него излизахме заедно, не е някаква тайна, че взима амфетамини. Това беше последно преди да замине за Германия, докато си беше още в Цалапица", обясни Минчо. Именно той помогнал на Рангел да си намери работа в чужбина. Мъжът му се оплаквал, че е затънал, понеже всичките му пари отивали за казина. "Даже аз му оправих единия бърз кредит", каза Минчо Минчев.

Братовчед му добави, че два дни след въпросната вечер звънял на Борислав, защото майката на Митко издирвала сина си. Видели се и близнакът имал сини кръгове под очите. Не обяснил откъде са и казал, че не е виждал изчезналия. По думите на Станислав няколко дни преди убийството Рангел и Борислав се надрусали заедно в парка.

Пред магистратите Атанас Гунчев повтори историята, която разказа в Районния съд по време на делото за укривателство на близнаците - че бил на центъра на селото във въпросната вечер, но Динков го извикал другаде. Отишъл там, Борислав дошъл с колата си и го питал дали е видял някого, след което го заставил да следи за свидетели. Гунчев чул шум и видял близнака и висока фигура да качват нещо дълго в багажника. След това Динков му казал да изчезва, а по-късно през нощта му се обадил да се видят пак и признал, че Рангел е ударил Митко.

Гунчев разказ още, че бил разбрал, че Борислав и Димитър преди имали конфликт заради братовчедка му Яница Герджикова. Този път обаче младежът уточни, че в дъното били голи снимки на 15-годишното тогава момиче. В този момент съдия Станислава Бозева засекрети делото до края на разпита на Атанас и изгони журналистите от залата.

Заседанието ще продължи следобяд с разпит на още няколко от присъствалите на барбекюто.

Други от Регион

Показаха как политат загиналите военни летци Дункин и Димитров (Видео)

Министерството на отбраната се прости със загиналите летци с видео "Почит към хората и поклон към военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин

2 г. след наводнението община Карлово отчете построяването на 8 нови моста

Две години пороя от 2 септември 2022 г., който наводни селата  Каравелово, Богдан, Слатина, Христо Даново и Войнягово, община Карлово построи 8 нови моста, отнесени или разрушени от бедствието

Бащата, заканвал се с убийство заради чатове, е кметът на хисарско село

Управникът, синът му и техен приятел са в ареста за 72 часа Бащата, участвал в побой със сина си и негов приятел заради чатове на снахата, е кметският наместник на хисарското село Мало Крушево Цвятко

Николай Славеев разплака учители и родители с "Петко льо, капитанине" в село Труд (Видео, снимки)

Училището стартира годината след мащабен ремонт Народният изпълнител Николай Славеев накара учители и родители да настръхнат с песента "Петко льо, капитанине" в пловдивското село Труд

Четирима пребиха 21-годишен, засякъл ги с автомобил в Смолян

Четирима души се нахвърлили и пребили 21-годишен мъж, защото ги засякъл с автомобила си на централния булевард „България" в Смолян. Инцидентът е станал пред денонощен магазин

>