Кирил Петков се поправи, но бившият му пиар Диана Дамянова го засрами

22.08.2024 13:25
Кирил Петков
Оригиналният списък на Шиндлер

Съпредседателят на ПП нарече черния списък на "Възраждане" с имена учители, обявили се против антигей закона им, "списъка на Шиндлер"

Черен списък пусна „Възраждане", като публикуваимената на учители, които са се подписали против поправките в закона за образованието, забраняваща „ЛГБТ пропагандата в училище".

Този списък Кирил Петков нарече в свой пост във фейсбук "Списък на Шиндлер", което предизвика бурно възмущение.

Бившата пиарка на "Промяната" Диана Дамянова обясни на Петков и хората му, че списъкът на Шиндлер е точно обратното и Петков се поправи като смени "списъка на Шиндлер" със "писък на омразата".

Списъкът на Шиндлер стана широко известен по света след великолепния филм на Стивън Спилбърг с това заглавие. Той описва историята на германския бизнесмен Оскар Шиндлер, който по време на Втората световна война спасява над 1200 полски евреи от нацистките концлагери. Той ги включва в списък като абсолютно необходими му работници и вместо да бъдат избити, те са преместени във фабриката на Шиндлер.

През 1994 г. „Списъкът на Шиндлер" става основният победител в 66-ата церемония на Оскарите, печелейки седем награди от общо 12, включително за „най-добър филм", „най-добър сценарий" и „най-добра режисура". А истинският списък на Шиндлер става символ на човеколюбието.

Как се разви фейсбук драмата?

Сутринта Кирил Петков написа във фейсбук: "Списъкът на Шиндлер" в днешна България?! Няма да допуснем това!

Списъкът с имена на български учители, който Възраждане пуснаха, е долнопробен език на омразата. Е, това е пример за политическа пропаганда в училище и използване на нашите деца като политически инструмент!

А къде са европейците от ГЕРБ, които подкрепиха първата стъпка към този ужас?

България е и ще остане свободна държава, а не тоталитарно гето! Българите ще останем свободен народ и българското училище ще остане неприкосновена светиня на знанието! Фашизъм и омраза нямат място там!"

По-късно публикацията на съпредседателят на ПП беше редактирана и "Списъкът на Шиндлер" беше заменен със "списък на омразата".

Бившата пиарка на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова, явно възмутена коментира в своя профил в социалната мрежа:

"Използвам случая да кажа на Кирил и на неговите съветници , че списъкът на Шиндлер е точно, ама именно точно обратното, на това което се пише тук.

Знам, че може в Канада да не е излъчван този оскарски филм, може и в Харвард да не е изучаван, ама това наистина надхвърля очакванията ми.

Хубаво, че някой се намеси и смени списъкът на Шиндлер със списъка на омразата, което отново не е вярно, щото онова е списък на живота, спасението и любовта, ама не е ли добре да си питаме редакторите и пр-ите не след, а преди да прозведем поредния голям гаф?

Щото доста нелепо се получава.

Няма лошо водачите на нацията да не са обременени с много знания, така ги е избрал народът, ама така на алангро /по Кирил/ да се говори никак, ама никак не е добре", написа Дамянова.

Други от От страната и света

Гуцанов: Несериозно е сега да сменяме Антон Славчев

Председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов смята за несериозно освобождаването на Антон Славчев като председател на Антикорупционната комисия Гуцанов в оставащите едва три работни

С епитети като "шушляци" парламентът отхвърли промените за свикване на референдуми

Само 80 подкрепиха идеята на ИТН за снижаване критериите за допитванията След два часа спорове по темата за референдумите депутатите решиха да не променят правилата за провеждането им

Карлос Насар гостува на празника на с. Бачево

Разложкото село Бачево ще празнува културата, образованието и спорта, а златното момче Карлос Насар ще бъде специален гост в събота на "Бачево празнува"

Обраха пациентка в болницата в Горна Оряховица

Издирват апаш, свил златни бижута от пациентка на общинската болница в Горна Оряховица. На 18 септември на тел. 112 е получен сигнал от за откраднати два златни синджира от портмоне на жена

Митничари откриха 13 000 кутии цигари под хладилници на Дунав мост 2

След митническа рентгенова проверка на спрян в района на ГКПП „Дунав мост 2 – Видин" товарен автомобил са установени недекларирани 258 000 къса цигари с български акцизен бандерол. Около 4,30 ч

>