Делян Пеевски би поканил Калин Стоянов за водач на листа на неговата партия

20.08.2024 12:41
Делян Пеевски Снимка: Юлиан Славчев

Делян Пеевски би поканил служебният вътрешен министър Калин Стоянов за водач на листа на неговата партия.

"Ако Калин Стоянов фалшиво е обвиняван от тези хора, че е мой човек, казвам следното - ако Мистър Кеш - Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, а аз винаги съм седял зад всички достойни полицаи, винаги съм ги подкрепял, защото те пазят живота и здравето на хората и ги охраняват, така че да живеят спокойно, обявявам, ще ако бъде уволнен по най-несправедливия начин заради лъжи и измислици на бандата на кешовете, лично аз ще го поканя да бъде водач на моя листа на моята партия", каза Пеевски. Той не отговори дали говори за ДПС или нова партия, но на въпрос в коя листа би го сложил отговори: "Има време за това, да видим първо зали ще приеме".

Пеевски участва в заседание на Председателския съвет в парламента. Целта му беше партиите да обсъдят отказа на президента Румен Радев са подпише указа за служебен кабинет на Горица Кожарева заради името на Калин Стоянов. Тя предложи той да остане в служебната власт и отказа на Радев да го смени.

"Президентът безвъзвратно наруши конституцията. Българският политически "елит" - в кавички, защото смятам, ще няма такъв вече, не реагира. Той прегази конституцията и отправи България към Москва", обобщи случилото се вчера Пеевски. Според него днес е трябвало партиите да се организират и да се обърнат към Конституционния съд с питане не е ли противоконституционно вчерашното действие на президента.

"Може да попитате лицето Кирил Петков - той е довел Калин Стоянов, той е лежал в една кола заедно с него и Петър Петров на задната седалка като сандвич. От едната страна е бил Калин Стоянов, от другата е бил Петър Петров, а Кирил е бил по средата", каза Пеевски.

За Калин Стоянов той каза, ще си върши работата професионално, а международните организации, които са наблюдавали последните избори не са имали забележки. Двамата имали чисто професионални отношения, но Пеевски видял, че Стоянов се ползва с доверие от полицията.

По-късно днес ще има заседание на Централното оперативно бюро на ДПС. "Няма да има кворум. Там няма да има достатъчно легитимни (членове). Аз знам колко души ще отидат, защото знам кои са дерибеите, които ще отидат. Нормалните хора в ДПС подкрепят мен и те няма да отидат. Затова това, което се случи днес там, е една голяма измама. Ако нещо бъде направено, винаги ще бъде оспорено от мен", каза Пеевски.

На напомняне, че Ахмед Доган вече е свалил доверието си от него, той отговори: "Почетният председател си има своите права. Той няма такива права. А в мига, в който почетният председател и сегашният друг председател на ДПС се опитаха да откраднат марката на ДПС, те изгубиха своята стойност съгласно устава, защото са нелегитимни и двамата".

На последното заседание на ЦОБ (тясното ръководство) присъстваха 11 души от общо 24-ма в състава на бюрото. "Тези хора трябва да попитат своя почетен председател: "Доверие не може да има. Г-н Доган, къде са 30-те милиона, които откраднахте от БНР?". Като чуете този отговор, ще продължим разговора".

Други от От страната и света

Вижте всички водачи на листи на "ДПС - Ново начало", в Пловдив първи е Станислав Анастасов

"ДПС - Ново начало" регистрира листите си за депутати в районните избирателни комисии в цялата страна. На челните позиции са опитни депутати и представители на местната власт от ДПС

Хиляди усмихнати българи заедно празнуват независимостта във Велико Търново (обзор)

Даниел Панов към политиците: Когато има протегната ръка в името на държавността, хванете я, не я режете Рая Назарян: Със стиснати ръце можем да постигнем много повече

Слави Трифонов за Деня на независимостта: Днешната дата олицетворява силата и непримиримостта

Днес, не просто отбелязваме, честваме или почитаме поредния празник. Днешната дата, всъщност, олицетворява силата и непримиримостта, с които сме отстоявали и сме пазили свободата и независимостта си

14 130 автомобила бяха проверени от полицията при специализирана операция

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР

Баобабът осигурява нова суперхрана, но берачите едва оцеляват

Световният пазар на продукти от баобаб се разрасна, превръщайки селските райони на Африка с изобилие от дърветата в основни източници за пазара. Дърветата баобаб, известни с това

>