Жените, които Ален Делон обичаше и изостави

18.08.2024 19:11
София Лорен, Ален Делон и Роми Шнайдер на фестивала в Кан през 1962 г. Снимка: Twitter/@DannyDrinksWine
Ален Делон и Роми Шнайдер Снимка: Twitter/@mrd_eng_page
Певицата Нико Снимка: Twitter/@woland1964
Ален и Натали Делон Снимка: Twitter/@Deana_Croatia
Мирей Дарк и Ален Делон Снимка: Twitter/@Flbomau
Далида и Ален Делон Снимка: Twitter/@mmmaadrr
Ален Делон и Розали ван Бремен Снимка: Twitter/@cineloisirs

Много красавици се захласваха по легендарния френски актьор Ален Делон, който почина в неделя на 88-годишна възраст.  

Но белязан от детството си, прекарано в приемни семейства и в домове за сираци, любовният живот на Делон беше бурен, мъчителен и в крайна сметка - самотен. Звездата си отиде без да има спътница до себе си. Въпреки това през целия си живот той е обичал, както и е бил обичан от мнозина.

Роми Шнайдер 

Въпреки очевидната химия помежду им, Роми Шнайдер първоначално изобщо не харесва Ален Делон.

Когато се срещат за първи път през 1958 г., тя смята Делон за „арогантен". Това я учудва, тъй като тя е далеч по-голяма звезда от него, особено след успеха на трилогията „Сиси", в която играе австро-унгарската императрица.

Но след няколко месеца двамата се сгодяват, макар никога да не се женят. След четири години, изпълнени със скандали, Делон я напуска с писмо. През 1968 г. обаче се събират, за да снимат „Басейнът" и между тях отново прехвърчат искри.

Когато актрисата умира през 1982 г., Делон я нарича "любовта на живота ми". 

Нико

Родената в Германия певица и актриса от Velvet Underground твърди, че има син от Делон - Кристиан Аарон Булон, роден през 1962 г. Делон винаги е отричал, че е бащата, и тъй като се бори с наркотичната зависимост, детето е отгледано от майка му.

Натали Делон

Натали Делон е единствената жена, за която Делон се жени. Двамата се запознават в парижки нощен клуб, докато той е на вечерно парти с Шнайдер. Когато се женят тайно през 1964 г., тя е бременна.

Връзката им обаче винаги е била бурна и те се развеждат през 1969 г., след като Делон се събира с актрисата Мирей Дарк.

Мирей Дарк 

Най-дългата връзка на Делон е именно тази с Дарк. Мирей е актриса, която започва кариерата си като модел. По-късно тя работи като режисьор и сценарист. 

Двамата остават приятели до смъртта й през 2017 г.

Далида

Поп дивата, която е една от най-големите музикални звезди през 60-те и 70-те, е имала любовна афера с Делон, когато той се завръща в Париж през 1956 г. Двамата са съседи.

Тайно подновяват страстта си десетилетие по-късно в Рим, докато той е женен, и записват заедно любовния сингъл „Paroles, Paroles" („Думи, думи") през 1972 г.

Делон каза, че изключително много е съжалявал, когато Далида се самоубива през 1987 г.

Розали ван Бремен

Делон се запознава с нидерландската манекенка през 1987 г., докато снима музикален клип. Тя е с 21 години по-малка от него. 

Въпреки това двамата имат две деца, но през 2001 г. се разделят, пише France 24.

Ален Делон е един от най-големите секссимволи на европейското и световното кино, а често пъти е титулуван най-красивият мъж на ХХ век. Кончината му е настъпила след битка с влошеното му здравословно състояние в имението му в край селцето Души, в областта Лоаре. За тъжната вест са съобщили трите му деца.

Ален Делон е актьор, режисьор, продуцент или сценарист на над 150 филма. Едни от най-известните му филми са "Смъртта на Троцки", "Самураят", "Под яркото слънце" и "Зоро". 

Други от От страната и света

МВР хвана 23-а пияни и 11 дрогирани шофьори за ден, шестима отказали тест

Общо 23 водачи са установени в рамките на изминалия ден да шофират след употреба на алкохол, 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а останалите 12 - с над 1,2

Унгария за пейджърите бомби: Фирмите, регистрирани в Унгария и България, са за заблуда

Фирмите, регистрирани в Унгария и България, са за заблуда. Това написа в профила си във фейсбук ръководителят на Комисията за национална сигурност на Унгария С

12 349 МПС са проверени в рамките на специализирана полицейска операция

12 349 моторни превозни средства в цялата страна са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата

Вицепрезидентът: Българите няма да допуснем да се късат страници от българската история

Илияна Йотова участва в Маджарово в Националното тракийско поклонение „Ден на тракийската памет" "Много малко или почти нищо не пише в учебниците на нашите деца за трагичните събития от 1913 г

30 години мистерия със смъртта на Илко Ескенази. 10 дни преди да загине намерил документи за червените милиони

На летището във Виена споменава пред моя приятелка, че книжата са в чантата му, казва Елена Вълчева Странен инцидент с джет застига ловеца на фараоните и изчезналите над 1,5 млрд. долара Преди 30 г

>