"Ботев" Пловдив загуби с 0:2 от "Зрински" Мостар

15.08.2024 23:13 24 часа Пловдив онлайн
"Ботев" Пловдив загуби в Мостар. Кадър: Диема спорт 2

"Ботев" (Пловдив) приключи участието си в европейските клубни турнири, след като отпадна от босненския "Зрински" Мостар с общ резултат 2:3. В първата среща в Пловдив "канарчетата" бяха спечелили с 2:1, но днес бяха победени с 0:2, съобщи БТА.

"Ботев" остана още преди края на първото полувреме с десет души заради червен картон на Антоан Конте. Но и преди, и след отстраняването на футболиста отборът от Пловдив беше пасивен, без инициатива в играта и статичен при центриранията от ъглови удари и фаулове. Логично с такова апатично представяне тимът от България нямаше и как да разчита на кой знае колко положения за гол пред вратата на Марич.

Нардин Мулахусеинович откри 6 минути преди края на първото полувреме, а Томислав Киш 7 преди края на срещата оформи крайния резултат. За "Ботев" Пловдив имаше едно чисто голово положение, пропиляно в края на първата част, а накрая беше отменен справедливо гол на Вини Трибуле заради засада.
"Зрински" Мостар отива в директен двубой за място в груповата фаза на Лигата на Конференциите срещу победителя от двойката Цюрих (Швейцария) - Витория Гимараеш (Португалия).

Първата възможност в мача се откри още 7-ата минута и беше за гостите от Пловдив. Капитанът Ивелин Попов хитро прехвърли зад гърба на защитата към Мартин Секулич, който обаче не се намеси сериозно, а вратарят на "Зрински" внимаваше и изби в корнер.
Постепенно домакините започнаха да налагат своето надмощие, а Антоан Конте изпусна в 17-ата минута Мулахусеинович, който стреля покрай гредата с глава. В 22-ата минута обаче същият футболист на домакините беше съсечен от вратаря Бернат и съдията от Република Ирландия отсъди дузпа. Вратарят на пловдивчани обаче поправи грешката си и улови топката след изстрела на Франьо Млинар.

Отново централният нападател на "Зрински" - Мулахусейнович беше в основата на напрежението три минути по-късно. Останал без опека, стреля към далечния ъгъл по земя, но топката премина покрай вратата.
Но в 39-ата минута в крайна сметка по-активната игра на босненския тим даде резултат. Мулахусейнович беше изпуснат от Антоан Конте и след центриране на Керим Мемия от дясно с глава прати топката в мрежата.
Негативите, които правеше Конте за "Ботев", продължиха след още две минути. Той беше отстранен с директен червен картон от съдията Роб Хeнеси, който получи помощ от колегата си от стаята за видеопомощ (ВАР). Кайтазович сигнализира заради удар на Конте срещу голмайстора на домакините.

В последните минути на първата част "Ботев" (Пловдив) можеше да стигне до равенство, след като Нвачукву и Акере излязоха сами срещу защитник и вратаря Марич. Топката беше подадена на Акере, който обаче буквално се блъсна във вратаря на домакините и не успя да вкара от чиста позиция.

Домакините започнаха по-активно през втората част, а Млинар разтегна вратаря на "Ботев" след изпълнение на фаул в 56-ата минута. В 62-ата пък Чуже стреля в аут от добро положение. Домакините не вдигаха темпото, но въпреки това в 71-ата минута от ново статично положение едва не стигнаха до втори гол. Ветеранът Тони Шунич скочи с глава най-високо при пореден корнер, а ударът му мина опасно край страничната греда.
В 83-ата минута домакините стигнаха до втори гол. Чуже проби от ляво, Николай Минков през цялото време отстъпваше. Подаването мина зад гърба му в наказателното поле и никой от защитата на Ботев не реагира на този пас, а резервата Томислав Киш с първото си докосване отклони топката в мрежата на Бернат.
Съвсем накрая в игра за първи минути с екипа на "Ботев" (Пловдив) се появи новото попълнение Вини Трибуле. И в 1-ата минута на добавеното време той прати топката във вратата на "Зрински" след пас на Алекса Мараш. Проверката със системата ВАР обаче потвърди, че нападателят е бил в положение на засада.

Други от Футбол

ЦСКА 1948 надви с 2:0 Локо (Пд) на "Лаута"

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:0 "Локомотив" (Пд) като гост в първия мач от 9-ия кръг на футболната Първа лига. Играчите на Валентин Илиев стигнаха до успеха с два гола само в рамките на 7 минути

Големият голмайстор Тото Скилачи загуби битката с рака

Един от на-големите голмайстори на Италия Салваторе "Тото" Скилачи почина на 59-годишна възраст, губейки битката с рака на дебелото черво в клиника в Палермо

Керкез: Щастлив съм, че не ни вкараха

Наставникът на "Ботев" (Пд) Душан Керкез коментира победата над "Берое" с 1:0 в Стара Загора:  "Трябваше да вкараме гол по-рано и да бъдем по-спокойни. Не е леко да победиш тук

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" и се изравни с лидера "Левски"

"Ботев" (Пд) излъга 1:0 "Берое" в Стара Загора в мач от 12-ия кръг на елита ни, който обаче идва след 7-ия заради промяна в прогламата. Кристиан Нвачусву донесе трите точки за "канарчетата" с гол в

С два гола в добавеното време "Хебър" изравни "Локомотив" (Пд) на "Лаута"

С два гола в добавеното време на мача "Хебър" стигна до точка при гостуването си на "Локомотив" (Пд) в първа среща от 12-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха вълнуващ двубой

>