Момчето простреляло баща си в главата, пистолетът на полицая е бил зареден (Обновена, снимки)

12.08.2024 21:01 Ваня Драганова Никола Михайлов
Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева и шефът на полицията Георги Чергов.
Трагичният инцидент, където дете гръмна баща полицай в главата със служебния му пистолет, е станал зад тази ограда – в сградата на сектор “Специализирани полицейски сили”.
Колегите на полицая чули изстрел, след което заварили момченцето в пистолет в ръка.

Детето е разказало за случилото се пред майка си и психолог

Полицаят Николай Филипов, прострелян от сина си смъртносно около 17 часа днес в Пловдив, е бил улучен в главата. Смъртта е настъпила моментално.

Това се е случило в помещение за съхранение на лични вещи в сектор "Специализирани полицейски сили", в който родителят е работил. По информация на "24 часа" детето е на 7, а не на 6 години, както се предполагаше досега, завършило е първи клас и наесен ще е във втори. То е разказало за случилото се в присъствието на майка си и на психолог, стана ясно от изявленията на окръжния прокурор Ваня Христева и шефа на полицията в Пловдив Георги Чергов.

"След приключването на служебните задължения и проведено в следобедните часове учебно занятие служителите се насочили в помещение на сградата, предназначено за почивка и съхранение на лични вещи, където е бил и синът на един от служителите. Те са чули изстрела, излезли и в преддверието, където са шкафовете за вещи, виждат детето с пистолета и му го вземат", описа част от случилото се Чергов.  

Прострелната рана се е оказала фатална. Загиналият Николай Филипов е бил от най-добрите инструктори по стрелба в Пловдив. Той има две деца, съпругата му също е служител на МВР. Окръжният прокурор Ваня Христева заяви, че детето е много разстроено. 

"Към момента момченцето се намира при майка си", обясни Чергов.

Част от униформените, които са били на мястото на инцидента, вече са разпитани. Чергов е разпоредил проверка, която да покаже има ли пропуски в дейността на служителите и ако има нарушения - кой ги е допуснал. Шефът на пловдивската полиция отказа да даде подробности за оръжието, тъй като с данните могат да боравят само водещите в разследването, наблюдаващият прокурор и експертите.

"Предприето е всичко, което е неотложно към момента", каза още Ваня Христева. И посочи, че разследването ще продължи дълго. Тя отказа да обясни дали причината за инцидента е небрежност.

Вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставката на Георги Чергов, назначен от него начело на пловдивската дирекция на МВР точно преди година - на 11 август 2023 г. Чергов заяви, че не се страхува да поеме отговорност, а Калин Стоянов ще бъде утре в Пловдив и тогава ще бъде решено кое е най-доброто за полицията във втория град. 

Други от От Пловдив

Идея: Слагат виенско колело на Младежкия хълм в Пловдив, ще се вижда чак до Карлово

Преди време се обсъждаше на върха на най-високото тепе в града да има панорамен ресторант или църква Сега първо ще се търсят европари за изграждане на поливна система

Задържаха пловдивчанин, измамил двама пенсионери с 27 хил. лв. по схемата "Твой близък уби дете"

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен мъж с инициали Р. З., че на 21 юни и 5 юли т. г. е извършил две телефонни измами, при които са пострадали двама мъже, на 77 г

Вижте тримата, били и заплашвали пловдивчанин заради чатове, сред тях и кметът на хисарско село

Гледат делото при закрити врати В Пловдивския районен съд бяха доведени 28-годишният Петър Истилянов, баща му Цвятко, който е кметски наместник на хисарското село Мало Крушево, и Валентин Джевизов

Министър Коритарова: До края на годината камерите на тол системата готови да засичат и скоростта

Поевтиняване на винетните такси няма да има, но не се предвижда и поскъпване, каза министърът на регионалното развитие Не можем на всеки участък да поставяме колчета

Бебето, с което майка му скочи от хотел в Кърджали, е със счупен череп и опасност за живота

Борят се да го спасят в най-голямата пловдивска болница  Със счупен череп и опасност за живота е бебето, с което майка му скочи от третия етаж на хотел в Кърджали

>