Край! Община Пловдив къса договора с трима превозвачи за 8 линии, но не и с "Хеброс бус" (Снимки)

08.08.2024 12:02 Румен Златански
Костадин Димитров и Савина Петкова разказаха какви мерки ще бъде предприети спряма превозвачите, които не изпълняват договорите си.
Залата, където ще трениран състезателите по аеробика.
Мястото за волейбол и баскетббол.

Манджа с грозде - така един от операторите Петко Ангелов, коментира ситуацията с градския транспорт

Община Пловдив прекратява договора с превозвачите, които обслужват линиите 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113. Това ще стане от 10 септември.

Новината съобщиха кметът на града Костадин Димитров и неговата заместничка по транспорта Савина Петков. Причината за този мярка е неизпълнение на линиите с номера  9, 11, 25, 26, които се обслужват  "Автобусни превози" на Петко Ангелов, 36 - КТ "Златанови", 17, 21 и 113 - "Автотранс Чолаков".

"През следващата седмица ще подадем заявление до областния управител проф. Христина Янчева за временна мярка за възлагане на превозите по тези линии. Най-вероятно ще търсим външен изпълнител", заяви Савина Петкова.

Тя добави, че другият договор от 2018 година, в който участва и "Хеброс бус", както и "Автобусни превози", "Меритранс 2017" и "Автотранс 2000", засега няма да се разтрогва.  Дава се последна възможност на фирмите да се разберат помежду си, като един от вариантите е "Хеброс бус" да предостави една или две линии на друг изпълнител.  Ако това не се случи,  споразумението ще бъде прекратено. От превозвачите зависи дали искат да спасят този договор, каза Петкова.

Кметът Костадин Димитров увери, че общинската администрация взима мерки да няма сътресения с превозите за началото на учебната година. Той е категоричен, че местната управа ще направи всичко възможно жителите на града до имат редовен транспорт.

"Манджа с грозде" - така един от превозвачите Петко Ангелов, който държи "Автобусни превози" и "Меритранс" коментира намерението на градската власт да разтрогне договора от 2016 г. По думите му неизпълнението е на "Автотранс 2000", но тъй като контрактът е подписан от консорциум и останалите го отнасят.

"Този, който е виновен за разтрогване на договора - "Автотранс 2000", ще бъде ли допуснат до участие в следващ конкурс", отправи индиректен въпрос към кмета Костадин Димитров Петко Ангелов.

Той самият не знае на кой външен изпълнител община Пловдив ще повери след 10 септември въпросните 8 линии. "Никой не ми е предложил. Очевидно общината си има своя фирма", коментира Ангелов.

Костадин Димитров откри новопостроената многофункционална спортна зала "Дунав" за 5 милиона лева. В нея младите спортисти ще тренират аеробика, бокс, спортна гимнастика, волейбол, баскетбол и други спортове.

Други от От Пловдив

Идея: Слагат виенско колело на Младежкия хълм в Пловдив, ще се вижда чак до Карлово

Преди време се обсъждаше на върха на най-високото тепе в града да има панорамен ресторант или църква Сега първо ще се търсят европари за изграждане на поливна система

Задържаха пловдивчанин, измамил двама пенсионери с 27 хил. лв. по схемата "Твой близък уби дете"

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 25-годишен мъж с инициали Р. З., че на 21 юни и 5 юли т. г. е извършил две телефонни измами, при които са пострадали двама мъже, на 77 г

Вижте тримата, били и заплашвали пловдивчанин заради чатове, сред тях и кметът на хисарско село

Гледат делото при закрити врати В Пловдивския районен съд бяха доведени 28-годишният Петър Истилянов, баща му Цвятко, който е кметски наместник на хисарското село Мало Крушево, и Валентин Джевизов

Министър Коритарова: До края на годината камерите на тол системата готови да засичат и скоростта

Поевтиняване на винетните такси няма да има, но не се предвижда и поскъпване, каза министърът на регионалното развитие Не можем на всеки участък да поставяме колчета

Бебето, с което майка му скочи от хотел в Кърджали, е със счупен череп и опасност за живота

Борят се да го спасят в най-голямата пловдивска болница  Със счупен череп и опасност за живота е бебето, с което майка му скочи от третия етаж на хотел в Кърджали

>