След смъртта на Джон Кенеди Джаки се влюбва в архитект

07.08.2024 01:00 Симона Димитрова

За първи път беше разкрита и опияняваща любовна афера на Джаки Кенеди, която тя изживява тайно след смъртта на съпруга си. Жаклин се влюбва във високия, красив и синеок архитект Джон Уорник. Той бил близък приятел на Джон Кенеди и дори му намирал любовници.

“Уорник флиртуваше с Джаки още докато президентът беше жив, но тя отказваше да изневери, въпреки че Кенеди имаше множество афери”, посочва биографът Тараборели.

Но след убийството му през 1963 г. бившата първа дама на САЩ избира именно архитекта да проектира мемориала на съпруга ѝ в Националното гробище в Арлингтън, а месеци по-късно те стават любовници.

“Те имаха тайна тригодишна връзка и

планираха да се оженят

- разкрива Тараборели. - Джаки наистина го обичаше и двамата положила много усилия, за да запазят отношенията си в тайна. Причината беше, че тя се измъчваше колко вярна трябва да бъде в паметта на Джон Кенеди. След първия път, когато правели любов, тя се чувствала толкова обзета от вина, че не искала да го види отново. Но привличането ѝ било по-силно от нея.”

Изведнъж Уорник обявил фалит заради няколко поредни провалени бизнес сделки, а това разочаровало Джаки Кенеди. Тя била възпитана да вярва в женитбата за пари и власт и изведнъж архитектът нямал нито едното, нито другото. Джаки го обичала, но го зарязала и продължила напред.

Двамата останали приятели и години по-късно Уорник разкрива романа им пред Тараборели, при условие че биографът ще го запази в тайна до 10 г. след смъртта му. Архитектът умира през 2010 г. на 91 години.

И за да осигури живота си, Джаки сключва брак по сметка с милиардера Аристотел Онасис.

В последните си дни, когато бивштата първа дама се бори с лимфом, започва всеки ден да кани в дома си различен близък човек от семейството и приятелите си и по този начин се сбогува с тях. Точно в този период Уорник я потърсил и тя го поканила да я посети.

“Присъствието ми беше част от ритуала

- споделя архитектът пред Тараборели. - Намерих Джаки в апартамента ѝ в Манхатън, облечена в бяла копринена пижама и розов пуловер от шенил, седнала до пламнал огън. Тя ми подаде купчина пликове, спретнато завързани с прежда. Прегледа повечето лични писма и снимки и след това тихо ги изгори. Запази само няколко от Джон Кенеди. Започна да размишлява за живота и призна: “Преживях много и много страдах, но имах и не малко щастливи моменти. Стигнах до заключението, че не трябва да очакваме твърде много от живота.”

Джаки Кенеди умира в деня, в който трябвало да ѝ се приложи иновативно лечение. Със себе си вероятно отнася още много тайни от живота си, които никога няма да бъдат разкрити.

Други от Възход и падение

Ето как диджеят се бори срещу чалгата, написа Борислав Цеков и пусна видео от концерт на Андреа

"А понеже имаше и отделни хора, които изглежда са повярвали на лицемерните лъжи на DJ Нам-кой-си от Павликени, че бил имал "принципи" и се бил "борел" срещу чалгата, та затова не бил пуснал песента

Мелания Тръмп защити предишната си работа като еротичен модел

Бившата първа дама Мелания Тръмп публикува ново видео в социалните медии в сряда, защитавайки предишната си работа като еротичен модел, докато рекламира новата си книга

Маестро, музика! С "Луда за тобом" на Лепа Брена посрещнаха Златан Ибрахимович на "Санремо 2024" (Видео)

Февруари 2024 г. Тече 74-ото издание на престижния фестивал за италианска песен "Санремо". В един момент симфониничният оркестър започва изпълнение в много различни ритми

Жени Иванова - съпруга и майка, наземният капитан на “Неверест”

Важно е да вярваш в мечтите на най-близките си дори когато изглеждат на пръв поглед невъзможни, признава любимата жена на първите, прекосили изцяло с гребна лодка Арктическия океан Когато срещнах

Певецът Чарли Пут се ожени (Видео, снимки)

Изпълнителят Чарли Пут се ожени за дългогодишната си приятелка Брук Сансоун. 32-годишният хитмейкър сподели лично щастливата новина в профила си в Инстаграм. "Обичам те, Брук... винаги съм те обичал

>