Тайният живот на Джаки Кенеди

03.08.2024 21:23 Симона Димитрова
Сватбата на Джон и Джаки Кенеди е събитието на сезона за висшите американски кръгове. Повече от 800 души се събират в църквата “Св. Мери” на 12 септември 1953 г., за да присъстват на церемонията. СНИМКИ: ГЕТИ ИМИДЖИС
Джаки Кенеди признала, че не харесвала сватбената си рокля.
Джаки не можела да се справи с изневерите на президента, ревнувала най-много от Мерилин Монро.

"Джаки живееше двойствен живот. Тя беше много затворена жена, която имаше публичност, но успя да запази много тайни."

Това твърди биографът Джей Ранди Тараборели, който миналата година издаде “Джаки: Публично, лично, тайно”. С публикуването на книгата той взриви обществеността, тъй като разкри множество подробности около живота на бившата първа дама на САЩ, които до този момент не бяха известни. На 28 юли тази година тя щеше да навърши 95 г.

Първата бомба, която хвърли, беше, че майка ѝ Джанет Лий Бувие е смятала, че

по-подходяща за съпруга на Джон Кенеди

е била другата ѝ дъщеря Лий. Тя обаче не успяла да наложи мнението си и Джаки продължила да излиза с бъдещия президент.

Жаклин обаче била студена към него преди сватбата. Обмисляла сериозно дали да не се откаже от тази важна стъпка в живота ѝ защото признала, че я притеснява репутацията на Джон Кенеди. Тя знаела, че той няма да ѝ бъде верен. Силно се колебаела и заради факта, че бъдещият ѝ съпруг много приличал на баща ѝ Джон Верну Бувие III, който бил женкар. В писмо до ирландския поет Джоузеф Ленард малко преди да се омъжи тя изразила съмненията си: “По някакъв начин той е като баща ми. Обича преследването и е отегчен от завоеванието.

Веднъж женен, има нужда от доказателство, че все още е привлекателен, затова флиртува с други жени и те обижда. Видях как това едва не уби мама.”

Тази версия за живота ѝ напълно противоречи на общото мнение. Досега бе известно, че

тя била готова да направи всичко, за да се омъжи за Джон Кенеди

В книгата се разкрива още, че Жаклин не харесвала сватбената си рокля. Смятала, че акцентира върху плоските ѝ гърди и с нея изглеждала като абажур.

Освен това само приближените ѝ знаели, че единият ѝ крак е по-къс от другия. Това разказва за първи път бившата ѝ лична асистентка Кати Маккиън. Тя посочва, че към едното токче на всеки чифт обувки на Кенеди имало 63-милиметрова подложка, която да компенсира проблема.

По-късно, когато Джон Ф. Кенеди става президент през 1960 г., съпругата му не искала да се премести в Белия дом. Оплаквала се, че е старомоден и грозен.

“Изглежда като Holiday Inn, декориран с мебели на едро, закупени от някаква жена от предградията по време на разпродажба”, недоволствала тя. Джон Кенеди ѝ обяснил, че първата дама не може да не живее в Белия дом, затова ѝ позволил да предприеме основен ремонт по свой вкус.

Тя похарчила 2 млн. долара за реконструкция още на следващата година.

Животът ѝ с Джон Кенеди имал своите възходи и падения. Тя трудно преживявала неговите любовни афери, особено тази с Мерилин Монро. Бременностите ѝ също били много тежки. Джаки Кенеди изпада в депресия, когато ражда мъртво четвъртото им дете, месец преди убийството на президента на САЩ.

Въпреки всички проблеми, които имала като г-жа Кенеди, в края на живота си тя признала, че не е успяла да преживее покушението срещу съпруга си през 1963 г. в Далас.

“Светът си мислеше, че тя е преодоляла убийството на Кенеди и е продължила напред, но как се случва това, когато съпругът ти е убит до теб и виждаш мозъка му, пръснат по роклята ти - пита биографът Тараборели. - Това я преследваше. Тя имаше моменти на щастие, но носеше вината, че е оцеляла, и беше измъчвана от посттравматично стресово разстройство. В книгата за нея разказвам за любовната ѝ връзка с архитекта Джон Уорник, на когото тя споделя дни преди да почине: “Всеки път, когато си помисля, че се забавлявам, гледам себе си отвисоко и виждам, че всичко е изкуствено и страдам... Може би го преодолях, но никога не го преодолях”.”

Други от Възход и падение

Защо Новак Джокович пее "Луда по тебе" (Видео)

Ако се питате как и защо Новак Джокович се запали по "Луда по тебе", отговорът всъщност не се крие в сръбския първоизточник на песента - Лепа Брена. А във филмова продукция със сериозна българска

Ново 2 в D2 - Дичо се връща, но и вокалът Радо остава

Бандата ще записва новите си парчета и с двамата D2 отново правят концерти с Дичо, но остава и сегашният вокал на бандата Радостин Василев. Музикантите се събраха на открита сцена в Борисовата

Ето как диджеят се бори срещу чалгата, написа Борислав Цеков и пусна видео от концерт на Андреа

"А понеже имаше и отделни хора, които изглежда са повярвали на лицемерните лъжи на DJ Нам-кой-си от Павликени, че бил имал "принципи" и се бил "борел" срещу чалгата, та затова не бил пуснал песента

Мелания Тръмп защити предишната си работа като еротичен модел

Бившата първа дама Мелания Тръмп публикува ново видео в социалните медии в сряда, защитавайки предишната си работа като еротичен модел, докато рекламира новата си книга

Маестро, музика! С "Луда за тобом" на Лепа Брена посрещнаха Златан Ибрахимович на "Санремо 2024" (Видео)

Февруари 2024 г. Тече 74-ото издание на престижния фестивал за италианска песен "Санремо". В един момент симфониничният оркестър започва изпълнение в много различни ритми

>