Борисов: Ако свалят Рая - ще има един много разсърден ГЕРБ (Обзор)

01.08.2024 23:00
Бойко Борисов
Васил Терзиев

Преглътнахме нашите арести, преглътнахме Росен Желязков, но специално за Рая Назарян партията няма да го преглътне. Ако се намери ново мнозинство да свали председателя на парламента точно преди изборите, ще има един много разсърден ГЕРБ и не ги съветвам да го направят. Ще ликвидират всякакви възможности за разговори в бъдеще. Това предупреди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в четвъртък и напомни за правото на първата политическа сила да излъчи председател на парламента.

Ден по-рано Делян Пеевски разкри, че се готви заговор за свалянето на шефката на НС.

Какво ли не се върти в пространството. Не мога да забраня на депутатите да се изказват. ГЕРБ няма нужда от защитите от никого, заяви още Борисов.

Той отказа да коментира решението на КС за отмяна на текстовете за съдебната реформа в конституцията, като обясни, че това е принцип в правовата държава. Но разказа случка от миналата година: Имаше всеобщо празнуване на рождения ден на Пеевски в моя кабинет. Аз бях за малко, защото отидох да играя футбол. Но след това Христо, Атанас, Киро, Асен са останали до късно да се почерпят за здраве. След което даде за пример две решения на съда срещу ГЕРБ, които от партията му не са коментирали - падане на съдебната реформа на ГЕРБ в КС и за кмета Терзиев.

ГЕРБ ще отиде на разговорите с ИТН в събота за третия мандат и ще сложи на масата своята програма, обяви още Борисов. Самият той ще отиде само ако и Слави Трифонов участва. Но напомни, че двете формации са разговаряли и при първия мандат.

Преговорите сега са полезни, защото биха научили политиците за повече мъдрост след изборите, с тези думи Борисов даде да се разбере, че няма да има кабинет и с третия мандат.

След срещите с независимите по-рано през седмицата в четвъртък ИТН разговаря с БСП и така събра 66 гласа “за” - съвсем недостатъчни за кабинет. Двете формации установиха, че имат много допирни точки по редица секторни политики и приоритети. Но ако се съберат достатъчно гласове за правителство, БСП ще пита първо Националния си съвет.

Да връщат мандата и да отиваме на избори. Стига с това шоу. Разиграват българския народ, отсече обаче председателят на ДПС Делян Пеевски по-рано през деня. И обяви, че неговата кампания ще е “развенчаване на целия политически модел - хората да видят истината и да получат ново начало”.

Пеевски отново атакува президента.

Г-н Радев, цялата истина за вас ще излезе, г-н Кеш. Обещавам го на българските граждани. Можете да проверите колко назначения има за енергетиката, всички министерства. Николай Копринков е главният касиер на мистър Кеш. Българският президент е в пълна зависимост от един селски кръчмар от Труд. В пълна зависимост, седя си зад думите, каза той.

Как Борисов стана най-важният гласоподавател за Терзиев

Бойко Борисов се оказа най-важният гласоподавател за Васил Терзиев. Това призна столичният кмет, който с чувство за хумор отговори на атака на лидера на ГЕРБ.

Откакто Терзиев е кмет, нищо не е направено в София. Градът стои така, както го оставихме ние, обяви Борисов. На балотажа в столицата миналата есен той в последния момент призова ГЕРБ да подкрепи Терзиев.

В четвъртък Борисов критикува кмета за смяната на главния архитект Здравко Здравков. “Махна главния архитект и със същите трикове на ПП сложи една жена, която не познавам, но хем е главен архитект, хем не е, защото за тази длъжност трябва конкурс”, каза лидерът на ГЕРБ.

“Боли ме, че най-важният ми гласоподавател се изказва така за мен, но животът е тежък, така че ще трябва да свикна. Взимам си бележка, все пак г-н Борисов е гласувал за мен и неговото мнение е от изключителна важност в политиката на моята администрация, така че му благодаря, че е конструктивен критик, и обещаваме, че ще се справяме все по-добре”, отвърна Терзиев.

Други от От страната и света

Турци, украинци и руснаци спряха демографската криза в България

За първи път след 1985 г. населението на страната почти не намалява Отчитаме най-ниското ниво на смъртност в последните 15 години, но и втората най-ниска раждаемост За първи път от 38 години насам

Търсете знака с древното число, под него ще разберете кой е “от стара коза яре” в политиката

Едно число - много символика Под логото “Избори. На 7-ия път” ще излизат в “24 часа” текстовете, които разказват за предизборната кампания. Знакът с числото 7

Православен календар за 27 септември

Св. мчк Калистрат и дружината му. Св. апостоли от 70-те Марк и Аристарх Калистрат бил възпитан в Христовата вяра. Служел като войник при Персентин - свиреп гонител на християните

Само в "24 часа" на 27 септември - 2/3 от българите ултимативно: Правителство!

Само в "24 часа" на 27 септември четете: 2/3 от българите ултимативно: Правителство! За него са нужни вече 4 партии ГЕРБ с 9% преднина, "Възраждане" и ПП-ДБ с фотофиниш - резултати от проучване на

Точно колко безделие в работно време помага на успеха

Като спирате за 17 минути, мозъкът ви минава в пасивен режим, при който подрежда факти и вижда смисъл "Точният човек" е специален проект на "24 часа" за професионалния успех, растежа в кариерата

>