Д-р Ваня Танчева-Манчева се върна в РЗИ-Пловдив, стана заместник-директор

31.07.2024 14:45 Румен Златански
Д-р Ваня Танчева-Манчева Снимка: Архив

Дългогодишният шеф на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева се върна в инспекцията като заместник- директор, научи "24 часа Пловдив". Тя ще отговаря за риск-регистъра на институцията, ще контролира изготвянето на седмичните отчети на специализираните дирекции, както и за тримесечните, шестмесечните и годишните отчети за дейността на инспекцията.
Д-р Манчева ще се занимава още с  изготвянето на годишните планове, ще осъществява контрол за съответствие между подадените заявления за предоставяне на административни услуги на физически и юридически лица от РЗИ – Пловдив. 

Тя оглавяваше инспекцията до 5 август 2021 г., когато беше пенсионирана, а мястото й зае д-р Сийка Димчева, заменена преди седмица от д-р Аргир Аргиров, който пък беше заместник на д-р Ваня Манчева.

"Всеки ръководител си определя екипа, с който работи.  Д-р Ваня Танчева-Манчева  е отличен специалист, на когото може да се разчита", коментира д-р Аргиров.

Д-р Ваня Танчева-Манчева бе начело на Здравната инспекция по време на пандемията от COVID и имаше важна роля в борбата със заразата.

Други от Докторе кажи

Проф. Димитров: 48 процента от парите на НЗОК са в София и Пловдив

През изминалата седмица се проведе среща с министъра на здравеопазването за договарянето на заплатите в сектора за следващия период. Трябва да се следят три фактора: какви са заплатите в отрасъла

Проф. Тодор Кантарджиев: Намалели са случаите на коклюш у нас

През последните седмици у нас няма регистрирани нови случаи на морбили. Това обяви в студиото на „Здравей, България" по Нова тв  бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести

Ваксините срещу грип вече са налични в аптеките

Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа. Това съобщиха в профила си във Фейсбук от „Плюс мен“ - информационната платформа на Министерството на здравеопазването за ползата от ваксините

Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни

„Вендинг машините за лекарства не са безопасни. Един от рисковете е дете, което има специфично заболяване, като си купи аспирин, може да стигне до летален изход"

Диета с изключително малко калории вкарва диабет тип 2 в ремисия

Първите 3 месеца се приема меню с до 900 калории. Лекарите са категорични: не правете това сами вкъщи Доскоро диабет тип 2 се смяташе за безусловно прогресиращо състояние през целия живот и

>