Тошко Йорданов: Ние до 13-ти октомври сме си опрели и без да държим третия мандат

28.07.2024 10:55
Тошко Йорданов СНИМКА: Архив

"Ние като граждани българите е крайно време да осъзнаем, че то това да гласуваш си има отговорности. И когато отидеш да гласуваш трябва да осъзнаеш, че това е силата ти в този ден и да я използваш умно, а не да си правиш експерименти. Ако искаш да си прави експерименти няма проблем. Да влязат някакви ловци на дракони, преследвачи на таласъми - няма никакъв проблем", заяви Тошко Йорданов от ИТН в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му "до 13-ти октомври сме си опрели и без да държим третия мандат". Но, ако трябва да се мине през такъв период на "екзотики", няма как да се сърдим на хората, допълни той. Каза, че с хумор гледа на явления като "Величие", иначе за съставяне на правителство шансове имало, макар и малки.

"Ако президентът прецени да даде третия мандат на нас ще подходим отговорно, практично ще проведем разговори с всички политически сили, включително и с разпадналите се и независимите, и в съответствие с това как тръгне диалогът и имаме ли общи цели, ще стане ясен резултатът".

Тошко Йорданов коментира и решението на Конституционния съд за отмяна на направените поправки в Конституцията. Според него той е трябвало да свали всички поправки.

"Сглобката е ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. ПП-ДБ влязоха със заявка, че искат да правят конституционни промени. Ония другите хиени от ГЕРБ и ДПС ги "яхнаха" веднага и казаха - да, няма проблем. И те ги оставиха да правят такива неща като прокараха неща, които на тях им харесват".

Други от От страната и света

Николай Денков: ГЕРБ-СДС тупкат топката до последно и после ни обвиняват, че предлагаме в последния момент

ПП беше единствената партия, която успя да състави правителство в последните три години, въпреки че е много млада, коментира акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната" в предаването "Панорама"

Георги Димов: Проблем с ЕК заради скенерите за границите няма и няма да има (Обзор)

Европейската комисия следи отблизо процедурата по снабдяването на българските митници със сканиращо оборудване за митнически контрол и е запозната с всеки етап от процедурата

Росен Желязков: Ако искахме да сме с ДПС, щяхме да сме в коалиция

България не само не е на пауза, ами е на бързи обороти напред, заяви бившият председател на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ в предаването "Панорама" по БНТ

Атанас Илков: Разпоредена е проверка за действията на полицаите по случая с пребитата жена в Челопеч

Разпоредена е вътрешна проверка в МВР, която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в Челопеч. Това каза в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Атанас

Правителството прехвърля безвъзмездно на Столична община стадион "Георги Аспарухов"

Министерският съвет прие решение, по предложение на областния управител на област София за безвъзмездното прехвърляне на стадион „Георги Аспарухов" и комплекс „Герена" на Столична община

>