И тиктокърите ще харесат Камала

27.07.2024 19:30 Виолета Симеонова
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис СНИМКА: РОЙТЕРС

Гореща дискусия за шансовете на Камала Харис да бие Доналд Тръмп на президентските избори се разгоря във фейсбук. Избрахме тези две противоположни мнения (с малки съкращения), изразени от Виолета Симеонова и Ирина Асиова - Диамант, които преди време в различни периоди са били част от екипа на вестник "24 часа".

Камала Харис е нещо като мечтата на политическия стратег (в прогресивно-либералния спектър).

Тя е афроамериканка, с баща от Ямайка. Покрива много важната база на демократите. Свързана е с все по-забогатяващото и влиятелно индийско малцинство/Южна Азия чрез майка си.

Жена. Дете на емигранти. И то на академични професори - професионалист/интелектуалци.

Добър юрист, без да е завършила posh университети. Минала е правилните стъпала в кариерата, все изборни позиции, с кампании. Не е губила избори.

Въпреки че няма деца, женена е. И то за вярващ евреин, който се бори с антисемитизма (покрихме още едно влиятелно лоби). Той е работил като entertainment attorney в Холивуд, което вероятно също помага във връзките с индустрията и донорите. Той я подкрепя повече от ентусиазирано и се отказа от адвокатския бизнес, за да не ѝ причинява неудобства с конфликт на интереси, сам гордо си носи титлата wife’s guy - мъж на жена си. Кариерата и произходът на Камала са от Калифорния, т.е. отговаря на принципа, че идва от влиятелен щат с огромна избирателна маса.

Според мен, като си отвори устата с реч на френски (йеп, учила е години в билингвистични училища в Канада) и на тамилски (езика на майка ѝ), светът ще падне в несвяст, че това не му се е случвало с американски лидер.

Дори е привлекателна жена. Чак може да танцува, she’s got the rhythm. (На вас може и да не ви е важно, ама на тиктокърите…)

Даже и в името ѝ има карма. Второто ѝ име е Деви, “Божествена” или “Богинята”, както ви харесва.

Една от доведените ѝ дъщери е активистка за правата на трансджендър малцинствата.

Дори сестра ѝ Мая ѝ носи допълнителен актив: станала е малолетна самотна майка на 17, обаче след това е завършила Станфорд и е отличен юрист, много сериозен политически активист (с кариера в American Civil Liberties Union, което е борбата за емигрантите, против смъртното наказание, за аборта) и анализатор по медиите.

Камала е добър оратор, това е работила цял живот в съда и Сената. Най-големият коз срещу нея е, че не е настоявала за смъртна присъда за убиец на полицай. Нямам съмнение, че десницата ще я изяде за това, ама пък семействата на черните младежи, които преобладават в затворите, ще са ѝ фенове.

Като измислена е. Реално, нейният най-голям проблем ще е как да мине малко по' в центъра, защото е много по-вляво от него с прогресивния си либерализъм. Въпреки че белият глас вече не е решаващ в Америка, ще ѝ трябват някакви 30-35% от него.

В интерес на истината демокрацията може и да не е в опасност. Тръмп сега изглежда смехотворен при подобен вариант.

Други от Лични

Джокович искаше да изкефи публиката, но червените линии на българската музика го спряха

Аз съм истински, искрен и дори прекален фен на Джокович. Мисля, че с неговите мачове съм получила адреналин поне за още два живота, но пък загубите му са ме водили до прединфарктни състояния и със

Умишлената слепота в ООН

Миналия месец Организацията на обединените нации отбеляза Международния ден за възпоменание и почит към жертвите на тероризма с изложба във фоайето на централата си в Ню Йорк

Кой държи ключа към изборния успех - вижте как го нарисува Анри Кулев

Долна Митрополия скърби за загиналите пилоти, амбициите и професионализъм остават пример за младите летци

Долна Митрополия скърби за двамата пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, които загинаха при авиоинцидент край база „Граф Игнатиево"

Завещание на седмицата: Глупаци с добри намерения сменят пола си незаконно (Видео)

Аналогия на законопроекта на ПП за смяната на пола на деца е спасяването на българските евреи, което всъщност не е спасение Няма нищо по-страшно от глупак с добри намерения

>