Румъния намалява опашките на Дунав мост

27.07.2024 12:40

Териториалният инспекторат на Гранична полиция Гюргево разпореди мерки за осигуряване на оперативен контрол и намаляване на времето за изчакване на границата с България, където през уикенда се очаква интензивен трафик, предаде агенция Аджерпрес.

Според прессъобщение, публикувано днес от Генералния инспекторат на гранична полиция, през уикенда се очаква увеличаване на трафика, особено на ГКПП Гюргево, както в посока на влизане, така и в посока на излизане, заради летния сезон.

На „Моста на дружбата" между Русе и Гюргево движението се осъществява редуващо се в една лента със светофари, което се очаква да увеличи времето за изчакване на граничния пункт Гюргево-Русе, се посочва в информацията.

От румънска страна уточняват, че времето за изчакване се определя от големия брой транспортни средства, които чакат на светофарите на „Моста на дружбата", а не на граничния контрол.

На участниците в трансграничния трафик се препоръчва да използват приложението Traffic On-line, което показва средното време за изчакване на контролно-пропускателните пунктове, и да използват другите гранични контролно-пропускателни пунктове, отворени за международен трафик на границата с Република България: в окръг Долж - Калафат и Бекет, в окръг Телеорман - Зимнича (ферибот), Турну Мъгуреле (ферибот), в окръг Кълъраш - ГКПП Кълъраш (ферибот), в окръг Констанца - Вама Веке, Остров, Негру Вода, Липница и Добромир за автомобили с допустима маса 3,5 тона.

От 1 август ще бъде пуснат в експлоатация втори ферибот на ГКПП Зимнича. Плавателните съдове ще се движат в тандем (Свищов-Зимница) между 08:00 и 19:00 часа, информира Аджерпрес, цитира от БТА.

БТА припомня, че на 10-и юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Много интензивен е трафикът на леки автомобили в района на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе. Няма образували се опашки извън зоната на граничния пункт днес по обед.

Други от От страната и света

210-сантиметрова мистерия с подобрения рекорд на Стефка Костадинова

Сравненията между българката и украинката поставят много въпроси без отговори Изминаха повече от два месеца откакто Ярослава Магучих преодоля 210 см и така подобри с един сантиметър световния рекорд

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

>