Загиналите при взрива Петър и Кристина са били много близки - "достойна дъщеря на баща си", пише той за нея

27.07.2024 11:41
Петър Шишков с дъщеря си Кристина на концерт на KISS в Загреб 2022 г. Снимка: Фейсбук
Петър Шишкоl с дъщеря си Кристина (на преден план) на почивка в Мексико през 2019 г. Снимка: Фейсбук
Петър Шишков подготвя светлинно шоу в Испания - 2016 г. Снимка: Фейсбук

Майката се прости с двамата с емоционален пост във фейсбук

"Тази нощ душата на Криси отиде при татко й. Благодаря на всички, които се опитаха да й помогнат - на лекарите, на кръводарителите, на целия персонал на болница "Пирогов" и на хората, които се молиха за нея.
Почивайте в мир, скъпи мои."

Това написа току-що във фейсбук Виолета Югова, майката на Кристина Шишкова, която почина днес в "Пирогов". Двамата с баща си доц. д-р Петър Шишков пострадаха тежко при взрива в складовете за фойерверки в Елин Пелин онзи ден и лекарите не успяха да ги спасят.

Баща и дъщеря са били много близки и са споделяли страстта към светлинните шоута, които Шишков прави от дълги години. Това личи от публикациите им във фейсбук. "Достойна дъщеря на баща си", пише под постовете на Кристина в социалните мрежи Петър.

За 19-ия й рожден ден миналата година той праща на всички приятели и роднини видео с нейни снимки през годините. "Нашата прелестна Кристина навъртя 19 лазарника", пише той.

Имали са и много други общи интереси. 

На 10 юли 2020 г. той пише във фейсбук: "Тръгнах към Загреб без запас от очаквания... без предварителни проучвания... само с поизбледнелите спомени от далечната 1986-а година, когато един от съучениците ми донесе в училище оригинална касетка на вече известната и утвърдена банда. Бяхме в четвърти клас... по времето на "соца" всичко западняшко ни изглеждаше адски привлекателно. С приятелите ми си фантазирахме, че "куфеем" на такъв концерт. Това могат да го потвърдят Aleksandar Belperchinov, Lubomir Potzkov, Daniel Lorer... Години по-късно през 2008-ма 4-годишната ми дъщеря Криси се впечатли от музиката и стайлинга на атрактивните рок-дядовци и пожела да отиде на техен концерт. Двамата успяхме да сбъднем тази наша детска мечта снощи.
Приятели, снощи ветераните KISS се раздадоха в двучасов сет със страшна сила. Мисля, че повечето от вас знаете с какво се занимавам. Повече от 25 години аз работя за концертните изяви на известни банди у нас и в чужбина. Е, аз ви казвам - НА ТОЛКОВА ЗРЕЛИЩЕН СПЕКТАКЪЛ ДОСЕГА НЕ БЯХ ПРИСЪСТВАЛ!!! Порасналата Кристина Шишкова определи това събитие като "Las Vegas Style", защото мениджмънта на The Army of KISS не спестиха от нищо - брилянтния и балансиран звук бе съпроводен с изобилие от светлинни, лазерни, специални ефекти и ужасяващи количества пиротехника. В този концерт нямаше "по нещо за всеки", а имаше от всичко по много!" 

Миналата година Кристина е завършила гимназия. Тази година на 22 май е навършила 20 години.

Кристина от малка харесва и фойерверките. През 2019 г. той я води на 17-ия международен симпозиум по фойерверки в Пуерто Валярта, Мексико. 


Петър Шишков от години прави светлинни шоута. Преди повече от 10 години той изстрелва фойерверки от покривите на 7 сгради из цяла София по повод годишнината на здравен фонд. И до днес това шоу е ненадминато по мащабите си. С пиромюзикъли обикаля целия свят. 

"Време е да намерим подръжници сред политиците и журналистите, които да ни помогнат да се преборим с лъжливата пропаганда срещу фойерверките! Време е да запалим отново искрата на обичта към пиротехническото изкуство! Време е да върнем вярата на обществото, че ЗАРЯТА Е ДОБРО!!!"

Това пише Шишков в началото на тази година в профила си във фейсбук. По ирония на съдбата точно любимите му файерверки го убиха.

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>