Webit ще се срещне с представители на три министерства

26.07.2024 14:55
Създателят на Webit Пламен Русев

Webit ще се срещне с представители на три министерства, след като вчера се .

Ето и цялата позиция:

"След изразената ни вчера позиция, че предвид създалата се ситуация се отказваме от проекта, защото Webit винаги е създавал само позитивен имидж за страната ни и не искаме да бъде асоцииран с негативи, редица хора и организации ни потърсиха и заявиха пълната си подкрепа като ни напомниха, че имаме отговорност към индустрията, и фактът, че за първи път в историята на България най-големите данъкоплатци и бизнеса подписаха декларации в подкрепа на Webit и решението на МС означава, че не може просто да се откажем, защото нещо в държавата не работи. И че така ги предаваме.

Днес получихме официална, писмена покана от правителството за среща с представители на три министерства в началото на следващата седмица.

Ние приемаме тази покана и ще направим пореден опит от наша страна да намерим общо решение за това, за което бяхме поканени да бъде ползван бранда на Webit и което трябваше да бъде най-добрата реклама за България по света , а се превърна в административен казус."

Припомняме, че вчера от .

"Във връзка с продажбата на билети „Platinum ticket" за фестивала "Webit" - 23-24 октомври 2024 г., Ви информираме, че от страна на настоящото правителство не са поемани никакви ангажименти относно обявения на сайта на форума „официален прием на министър-председателя". Продажбата на билети на стойност до 3000 евро без ДДС категорично и по никакъв начин не може да бъде обвързвана с възможност за участие в официален прием на министър-председателя", обявиха от правителствената информационна служба.

В официална позиция, публикувана във фейсбук страницата им, от Webit обясниха, че "продажбата на билети за събитието Webit по никакъв начин не е обвързана с участието на г-н Главчев. На страницата за продажба изрично е указано, че приемът на Кмета и Премиера са само с покани. Както изисква протоколът за подобни събития от такъв ранг, поканите се съгласуват и одобряват единствено и само от Протокола към съответната институция".

Други от От страната и света

Еколози, местни и прокуратурата срещу завода на Гайтански до Павликени, щял да мърси почвата и водата (Обзор)

ВАС гледа делото и ще се произнесе вероятно след повече от месец Екозащитници, граждани и прокуратурата се обединиха срещу изграждането на завода за боклук край павликенското с

Няма да махат командири заради падналия самолет, първо чакат експертизи (Обзор)

Радев избухна: Самозванци, които не са рискували живота си за България, манипулират Пеевски продължава да им иска оставките, “ако в тях е останало воинско достойнство” Черната кутия на учебния

Земетресение със сила 4,1 удари Източна Турция

Земетресение с магнитуд от 4,1 по Рихтер беше регистрирано днес окръг Тунджели, Източна Турция, съобщи правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД)

Васил Терзиев: Отделихме рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти

Рекорден бюджет от 5 300 000 лева за граждански проекти е отделила Столична община, написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук. „Независимо дали имате предложение за нова детска

Институции в Русе обсъдиха мерки за намаляване на трафика на ГКПП Дунав мост

Предлагане на мерки за регулиране нормалното изчакване и преминаване на тежкотоварните автомобили през ГППК „Дунав мост - Русе/Гюргево", без да се допуска образуването на опашки от неправомерно

>